Ocena kierowcy - Mitsubishi Outlander II

Robert K., 17 lat temu
Silnik 2.0 DID DOHC 140KM 103kW
Rok produkcji 2007
Mitsubishi Outlander II 2.0 DID DOHC 140KM 103kW 2006-2012 - Oceń swoje auto
Inne : Samochod jest naprawde ciekawy, najwazniejsze jest to, ze wyprodukowany jest w calosci w Japonii a to wazny argument jesli chodzi o jakosc !!!!! Silnik tez bez uwag szczegolnie z POWERPACKIEM 170 KM. Zastanawialem sie nad nowa Honda CR-V ale dzis wiem ze dokonalem wlasciwego wyboru bo w fabryce mojego samochodu nie pracuja Hindusi, Arabowie ani Turcy bez urazy ale te nacje nie grzesza najwyzsza kultura pracy co zwiazane jest bezposrednio z jakoscia, to chyba oczywiste. Dowod - wycofanie CIVICA z produkcji w angielskich fabrykach Hondy.
Bardzo dobry !!!!
Witam wszystkich zwolennikow Nowego Outlandera. Silnik - ocena bardzo dobra, dla wszystkich krytykantow proponuje zamontowac oryginalny POWERPACK Mitsubishi aby uzyskac ze 140 ca 170 KM, wtedy wozek zachowuje sie wspaniale jak na swoje gabaryty i wage. Jak na diesla pracuje wyjatkowo kulturalnie i cicho !!! Ale moze dlatego, ze jest to nowa udoskonalona konstrukcja, montowana rowniez w samochodach WV od 2007 roku.
Oena skrzyni biegow bardzo dobra. Silnik nie oddaje jakichkolwiek odczuwalnych wibracji na dzwignie biegow, zobaczymy co bedzie za 10.000 km , sprzeglo tez nie wibruje jest OK.
Jeszcze nie jezdzilem po "wertepach" 4x4 ale na podstawie warukow miejskich moge powiedziec ze jest bardzo dobrze. Niezla skretnosc no moze nie jak u Mercedesa ale wystarczajaca jak na 4,65 m dlugosci.
Widocznosc bardzo dobra szczegolnie z uwagi na wysokie zawieszenie charakterystyczne dla SUV-ow, bardzo duze lusterka swietnie oddaja widocznosc. Szkoda ze nie ma dodatkowego lusterka swerycznego jak np w nowej Hondzie CR-V
Bardzo ładna i oryginalna sylwetka samochodu, wnetrze bardzo dobrze zaprojektowane. Proponuje dokupic blotniki, sprawdzaja sie na naszych brudnych drogach, mam przynajmniej 50% czysciejsze drzwi niz bez nich.
Wentylacja OK , szczegolnie ogrzewanie praktycznie dziala po przejechaniu 500 m. Moje doswiadczenia w tym wzgledzie mowia ze wiekszosc samochodow na tym dystansie ma jeszcze zimne silnki, cuda czy co ????
Bardzo ale to bardzo duzo miejsca, szczegolnie jesli wezmiemy pod uwage ruchoma kanape z tylu. Byc moze nie jest to wazna uwaga dla innych kierowcow ale brak mi w srodku nowego Outlandera wyciszjacej wysiolki w schowkach z np gumy lub pianki, cokolwiek sie tam nie pozostawi dzwini na nierownosciach.
Wyciszenie no coz ???? Jesli chodzi o silnik to nie mam uwag, jesli chodzi o jazde na "wspanialych" polskich drogach z szerokimi oponami 225 nie sprawia ogromnej przyjemnosci, szumy, delikatne ale jednak skrzypienie niestety nieco topornych bo twardych plastikow no ale to nie limuzyna tylko terenowka.
Sprawdzalem samochod na trasie z tempomatem i jestem bardzo zadowolony. W miescie tez jest OK PONIZEJ SREDNIE SPALANIE PRZY TEMPERATURACH OD 15 DO 20 C
Niestety auto jest zbyt drogie w stosunku do jakosci jaka oferuje Mitsubishi Outlander, najwiecej mam uwag do plastikow, ktore naprawde moglyby byc bardziej przyjazne. Mam tez uwagi co do drzwi oraz tylnej klapy, trzeba napradw ostro klepnac aby sie zamknely, dziwne ale nie powinno tak byc w samochodzie ktory kosztuje 120 -140 tys PLN. Troche denerwuja mnie tylne atrapy swiatel stopu ladna ale bezuzyteczna, tam tez moglyby byc diody!!!!!
Do chwili obecnej nie mam uwag.
Nie mam uwag.

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 DID DOHC 140KM 103kW [l/100km]