Ocena kierowcy - Mitsubishi Outlander II

Silnik 2.0 DID DOHC 140KM 103kW
Rok produkcji 2007
Okres użytkowania: 1 rok
Mitsubishi Outlander II 2.0 DID DOHC 140KM 103kW 2006-2012 - Oceń swoje auto
Inne : Mitsubishi Outlander SUV 2.0 DID DOHC (140 KM) Zastanawiałem się bardzo długo nad zakupem tego samochodu oczywiście używanego, bo na nowy niestety mnie nie stać i w końcu zdecydowałem się. Brałem pod uwagę BMW X3 i Hondę CRV. BMW zaimponowało mi jakością wykończenia, a honda bezawaryjnością. Tu przekonało mnie oczywiście lepszy rocznik i samochód krajowy wprawdzie nic nie mam do samochodów sprowadzanych, ale osobiście nie przez pośrednika, bo w tym kraju nikomu nie wolno ufać. Kupiłem go i do końca nie byłem do niego przekonany , po przejechani paru 1000-cy km coraz bardziej zaczynał mi się podobać. Silnik niby słaby w mieście daje rade na autostradzie trochę mu brakuje mocy. Jak narazie najwięcej jechałem nim 210 km/h i napewno szło jeszcze pociągnąć niestety warunki nie pozwoliły mi na przetestowanie go na max. Kto teraz jeździ szybko jak na każdym rogu stoją i suszą. Jak komuś mało spokojnie idzie go czipować do 170 kucy Wprawdzie ma kilka mankamentów np.: lakier do dupy nie odporny na zarysowania i jakoś wykończenia do dupy słabe plastyki lubią się rysować. Biorąc pod uwagę cenę, wyposażenie i rocznik uważam samochód godny polecenia. Mało producentów ma do wyboru napędu 2WD, elektroniczne 4WD rozkład napędu 50/50 i tryb LOCK 4WD. To jest komfortowe i daje zaoszczędzić trochę paliwa. Zresztą jak na takie gabaryty to naprawdę spalanie jest do przyjęcia. Miejsca w środku dużo i bagażnik fajny. Ja mam wersie 7 osobową , ale te dwa dodatkowe miejsca to porażka np.: opel Zafira lepiej ma to rozwiązane. W zimie spisuje się auto doskonale. Wydajne ogrzewanie i swobodna jazda w trudniejszych warunkach. Wszelkie pytania proszę na e-maila trinken@vp.pl
Troszkę brakuje mocy , ale za to spalanie jest ok
Jest ok
Super
Jak to SUV troszkę głośniej niz w osobówce.
Jak na te gabaryty jest ok.
Ok
Narazie brak przegieg 105 000. Tylko to co wchodzi w normalną eksploatację.

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 DID DOHC 140KM 103kW [l/100km]

8,0