: przestrzeń, nagłośnienie i jakość wykończenia wewnątrz
za wczesnie na ocene bo dopiero tydzien jezdze i ma 1200 km ale liczę że będzie dobrze i żywotniej choć już poczułem niekompetencje w serwisie aso no ale w tym kraju tak jest zawsze nie masz kumpla w ASO to czeka Cię gechenna
mały przebieg ale jestem po kilku jazdach po mieście i trasie autostrada 2 x 360 km na dotarciu więc do 3,5 tys obr/min czyli jakies 125/130 km/h tempomat na razie ok moim drugim autem jest volvo s40 z dieslem wiadomo inny moment obrotowy ale z tym się liczyłem to nie wyścigówka ale kultura pracy silnika solidna
kłopoty ze wstecznym czasami ale 90% aut to ma
pozytywnie choć mogłoby mniej trzepać na małych dziurach, kierowanie ok, wspomaganie ok dosyć dobrze trzyma się w zakrętach jestem mile zaskoczony (koła 16)na 18 byłoby pewnie gorzej
kamaera cofania i czujniki pomagają do przodu super choć czujniki na przód chyba domontuje bo nie czuje jeszcze dystansu auto sporo wystaje poza oś do przodu..
może się przyzwyczaję
system clarion nieco zawodny i nie wszystko dostępne z kierownicy, nietypowe ustawienia tempomatu ale też do przyzwyczajenia
ok choć na ful automat przy deszczu szyby parują trzeba ustawić ręcznie nawiew na szybę dziewna wada
doskonale w tej klasie aut i cenie bezkonkurencyjnie a do zakupu testowałem jeszcze grand vitarę, ix35, koleosa, duster, kia sportage i kilka innych
teraz jeżdżę na zimówkach powyżej 120 w kabinie głośno ale ten typ tak ma hałas z części bagażowej tylnej i głośny szum powietrza (taka bryła co zrobić)
na razie umiarkowany optymizm mieszany z obawą smoczego apetytu zobaczymy jak będzie nasatiłem sie że na miescie spale do 10 a w trasie ok 9 do tej pory...
zaskoczyła mnie możłiwość osiągniecia 7,5 jechałem odcinek 150 km zpredk. max 90 km/h ale jadąc juz 125/130 robi nam się 10 l/100km aż się boje jak depnę na trasie 160/170
naprawdę kawał solidnie zapowiadającego się auta za dobrą cene zakup w listopadzie za 84000 z alarmem i czujnikami dodatkowo w cenie
za wczesnie na pewno irytuje mnie nie zawsze działająca kamera cofania i zawieszający się Clarion ale grunt że auto bez zarzutu póki co
za wczesnie
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 MIVEC 147KM 108kW