To jest miłość. Ten samochód uwielbia się bardziej z każdym przejechanym kilometrem. Polecam każdemu kto nie potrzebuje bajerów, tylko szybkiego, cudownie prowadzącego się i nieprzyzwoicie niezawodnego auta.
To czego oczekiwałem kupując to auto, wystarczająco elastyczny w codziennym użytkowaniu. Po redukcji zamienia się w potwora który gładko kręci się do 6,5 tys obrotów. Na zewnątrz głośny, w środku cisza, na wysokich obrotach szlifierka, czyli pięknie.
Ta sławna jedynka, która lubi haczyć. Poza tym skok krótki, precyzja na najwyższym poziomie. Czuć, że wrzucasz bieg i męska ręka się przydaje. Takie 4+ się należy.
Miłość od pierwszego zakrętu. To nie samochód, to szynobus :D.
Przy manewrowaniu trzeba się trochę nakręcić głową, ale to kwestia przyzwyczajenia
Prosto, bez zbędnych pierdół i szpanerskich gadżetów. Wszystko na swoim miejscu, to lubię.
Szyby lubią zaparować, ale usunięcie trwa jakieś 20 sekund po włączeniu nawiewu, więc jest bardzo dobrze.
Byłem bardzo przyjemnie zaskoczony, kiedy przejechałem się na tylnym siedzeniu, a jestem dużym człowiekiem, ponad 190 cm wzrostu. Dla kierowcy miejsca bardzo dużo i bardzo łatwo zająć idealną pozycję za kierownicą. Na 5+, jak na te klasę auta.
Cisza. Pierwsze 2 miesiące to nerwowe patrzenie na obrotomierz, stojąc na czerwonym.
2,0 benzyna - cudów nie ma, potrzebuje wypić, zwłaszcza przy ostrej jeździe. Jednak nie byłem zaskoczony i spalanie jest na akceptowalnym poziomie.
Wart każdej złotówki.
Rok, 30 tys przejechane i nic, ponadto nic się nie zapowiada. Made in Japan i tyle w temacie.
Wymieniony łącznik stabilizatora poprzecznego - polskie drogi. Poza tym systematyczny serwis. Żadnych problemów.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 16V Sport 135KM 99kW