Lista ocen Mitsubishi Lancer VIII Sedan 1.6 i 16V 98KM 72kW 2003-2007 (29) - Ergonomia

Na liście zabraknie 31 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~kempeitai
Sedan 1.6 i 16V 98KM 72kW
Fatalne umiejscowienie panelu sterowania klimą automatyczną. W dobrej obsłudze przeszkadza drążek skrzyni biegów szczególnie na przełożeniach nieparzystych. Żle umiejscowiony podłokietnik ze schwkiem. Jak dla mnie zbyt daleko odsunięty do tyłu. Muszę się prawie odwrócić aby go otworzyć. Inne elementy we właściwych miejscach. Jak dla mnie ogromną zaletą Lancera jest minimalna ilość przycisków , pokręteł , świecidełek , itp. dupereli...
~Tomas_KRK
Sedan 1.6 i 16V 98KM 72kW
Samochód ten ma typową deskę rozdzielczą dla klasycznych Japończyków.- czyli jest tam wszystko to co potrzeba do jazdy, bez zbędnych wodotrysków pokręteł przycisków, które rozpraszają nic nie wnosząc. Co najciekawsze wersje EVO, które są zwykle o kilkadziesiąt tysięcy złotych droższe w środku wyglądają identycznie(jedynie różnią się kolorem zegarów gdyż są białe)
~Rafał N :)
Sedan 1.6 i 16V 98KM 72kW
ergonomia b.dobra, wszystko czytelne, wszystko na swoim miejscu, materiały nie skrzypią nawet po przejechaniu przez dziurę w drodze, sporo miejsca na nogi z przodu i tyłu, nawet osoby ze wzrostem do 190 cm powinny spokojnie siedzieć z tyłu, gdyż jest tam sporo miejsca na nogi i głowę, i nie będą uderzały głową o podsufitkę ocena 5/5
~xaxy@wp.pl
Sedan 1.6 i 16V 98KM 72kW
Trudno znaleźć wygodną pozycję za kierownicą, ale nie jest to niemożliwe. Idiotyczna zaślepka pod radiem. Wygląda jak żywcem wyjęta z poloneza. Można wstawić zmieniarkę tylko, na jakąś półkę, schowek nie ma szans. A nadmiarem tych ostatnich nie rozpieszcza. Nie ma jednak nadmiaru przycisków, guziczków to jest duży plus.
~kacper57
Sedan 1.6 i 16V 98KM 72kW
wsio w pariadkie, ale wolałbym sterowanie lusterek na podłokietniku - tak jak w mażdzie i więcej nieco schowków. W porównaniu z autkiem brata surowo jakoś i ciasniej wyrażnie - szerokość ciut za mała.
~marten
Sedan 1.6 i 16V 98KM 72kW
Wszystko na swoim miejscu, dużo miejsca na nogi a to dla mnie ważne... trudne jest rzeczywiście ustawienie fotela, ale można dostosować się po kilku próbach...
~Marcin
Sedan 1.6 i 16V 98KM 72kW
Wszystko na miejscu i bardzo prosta obsługa, skandalem jest zegar, którego nie widac już przy lekkim słońcu i brak termometra temperatury zewnętrznej
~eclip2
Sedan 1.6 i 16V 98KM 72kW
Gdyby nie brak regulacji kierownicy w poziomie, to było by pięć gwiazdek. Ułożenie przycisków i pokręteł bardzo ergonoimiczne.
~Borys
Sedan 1.6 i 16V 98KM 72kW
Nie widzę żadnych braków w tej kategorii. Może jeden, brak podłokietnika z tylu. Ale to nie jest wymóg wg mnie.
~smok1313
Sedan 1.6 i 16V 98KM 72kW
Nie miałem nigdy auta z bajerami w środku więc myślę ze wszystko co jest niezbędne w tym aucie jest
Mitsubishi Lancer VIII Sedan