Lista ocen Mitsubishi Lancer VII Sedan (30) - Silnik

Na liście zabraknie 16 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~RaV, gg-3997607
Sedan 1.3 12V GL 75KM 55kW
No cóż, poszaleć tym na pewno nie można, ale może to tylko moje widzi-mi-się, bo wczesniej jeździlem autami o większych pojemnościach... Co więcej? Silnik długo utrzymuje wysokie obroty na ssaniu, wolno zrzuca obroty przy zmianie biegów i stosunkowo głośno chodzi. Jak na model Mitsubishi, który dosyć jednoznacznie się kojarzy(sport), auto mogłoby troszkę żwawiej ruszać igłą prędkościomierza...
~bojar211
Sedan 1.3 12V GL 75KM 55kW
Silnik jak na taki przebieg bez oznak zużycia. Po stanie samochodu zakładam że jest w miarę wiarygodny. Samochód ściągnięty z niemiec po drugim właścicielu. Ogólnie trochę brakuje mu mocy. 75 KM dobrze radzi sobie z około 950 kg masy przyspieszenie w granicach 11.47 do setki. Jednak lubi sobie łyknąć paliwa średnie spalanie w mieście od 8 l do max 9- 9.5l (duże korki )
~epiqr
Sedan 1.3 12V GL 75KM 55kW
Silnik bardzo cichy, na biegu jałowym stojąc na światłach nie słyszałem go wcale, musiałem zerkać na kontrolki żeby wiedzieć czy nie zgasło. 75 KM z 12 zaworów dawało mu całkiem przyzwoitego kopa jak na silnik o tak małej pojemności, od 4 tys obrotów miło mruczał i dobrze jechał, sprawdza się i na trasie i na mieście.
~Malay666
Sedan 1.3 12V GL 75KM 55kW
Po zamontowaniu gazu wyszła słaba już cewka zapłonowa Zdobyć nową graniczy z cudem szukałem trzy miesiące ale pomoc mitsomaniaków zawsze w cenie i przypłynęła z japonii Poza tym bez problemów Tylko,że to 1,3 na trasie i z więcej niż jednym pasarzerem auto traci już swój animusz Za słaby na tą budę :(
~Kamil
Sedan 1.3 12V GL 75KM 55kW
Japonska legenda ;) super wytrzymalosc materialow ,fotele ,kierownica ,skrzynia po 200tys. km prawie nie widac zuzycia .Polecam zadbane autka z Niemiec po serwisie, Gaz po 15 tys, bez zadnej awarii jedynie swieci chech engine ,ale ten model tak juz ma.Jedynie zbyt maly silnik ;/
~matt
Sedan 1.3 12V GL 75KM 55kW
jesli jezdzisz sam to okej, jakos to wystarczy ale mimo wszystko to auto ma za malo mocy jesli sa niskie obrotny i bieg sie nawet zredukuje to ciezko z wyprzedzaniem. Jak sie przeciagnie go troche na 3 to juz jakos w miare
~ojrzyk
Sedan 1.3 12V GL 75KM 55kW
Jak na tak mały silnik, to radzi sobie całkiem dobrze. Wyprzedzanie w trasie powyżej 90 km/h nie jest zbyt komfortowe, ale po 75 KM nie można spodziewać się wiecej. Pracuje równo, cicho i bezproblemowo.
~stanley70
Sedan 1.3 12V GL 75KM 55kW
TO prawdziwy japoniec i może nie jest najbardziej dynamiczny , ale to 1.3 a nie 3 - w porównaniu z europejczykami nie ma porównania - NIEZAWODNY!!! piszę to z całą odpowiedzialnością!
~Sienek, sienek86@o2.pl
Sedan 1.3 12V GL 75KM 55kW
Trochę za słaby jak na te gabaryty. Ciężko się wyprzedza. Seryjny układ wydechowy brzmi rasowo, bardzo przyjemnie.
Dziennik kosztów dla Mitsubishi Lancer VII Sedan
10,0
~danniell
Sedan 1.3 12V GL 75KM 55kW
Za słaby do tej masy i rozmiarów auta. Wada fabryczna - aparat zapłonowy (problemy z wilgocią).
Mitsubishi Lancer VII Sedan