Lista ocen Mitsubishi Lancer VII Sedan (29) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)

Na liście zabraknie 17 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~RaV, gg-3997607
Sedan 1.3 12V GL 75KM 55kW
Dobrze, ale nie doskonale. 7,5-8l/100km po mieście za takie osiągi? Mam wrażenie, że w trasie spalanie jest podobne, ale głowy nie dam, bo w większości jeżdżę po mieście. 9-9,5l przy agresywnej jeździe. Ceny napraw-spoko. Jeżeli znasz dobrego mechanika, który ma rozsądne ceny Mitsubishi Lancer nie będzie stanowiło dla niego żadnego wyzwania. Ceny części również bardzo przystępne i to nawet nie zamienników, a oryginałów japońskich. Wystarczy...
~ojrzyk
Sedan 1.3 12V GL 75KM 55kW
Tutaj wychodzą na jawa zalety 75-konnego silnika. Jeśli ktoś nie próbuje nadrobić ubytku mocy żyłowaniem do dechy i częstymi redukcjami, to będzie pozytywnie zaskoczony. W trasie spala 6-6,5 l benzyny lub 7-7,5 l gazu. W jeździe mieszanej do 0,5 l więcej. Koszt przejechania 100km to ok 20-21zł (jak tu jeździć autostradami?). Części taniocha. Wymiana rozrządu ok 200zł, klocki hamulcowe ok 80zł. Tanie opony 13\".
~epiqr
Sedan 1.3 12V GL 75KM 55kW
Hmm. Na trasie mieściłem się w 5l/100 jednak po mieście nie jest już tak kolorowo bo jest to jakieś 7l a nawet więcej jeżeli zbyt często wkręcamy się na wysokie obroty. W zimie spalanie wzrastało nawet ponad 10l na 100 km. Dużo jak na małolitrażowy silnik. Części zamienne w normalnych cenach, na pewno nie należy się bać tego samochodu, silnik to dość prosta konstrukcja, nie ma się co zepsuć i każdy mechanik da sobie z nim radę.
~matt
Sedan 1.3 12V GL 75KM 55kW
Mam instalacje gazowa pali mi max 10,5 litra gazu w miescie na trasie jak jechalem w 3 osoby spalil mi 8 litrow. Nie ma co narzekac. Natomiast ceny czesci i napraw tragedia. Auto nie jest popularne, malo jest takich aut na drogach wiec nie ma co liczyc ze czesci beda tanie pod tym wzgledem minus
~Sienek, sienek86@o2.pl
Sedan 1.3 12V GL 75KM 55kW
Ceny napraw i części niskie. Bardzo prosta konstrukcja możliwa do naprawy we własnym zakresie. Wszystkie podzespoły można wymieniać samemu. Idealne dojście do silnika. W mieście jak na 1.3 spala za dużo, ale to wina dużego nadwozia. Na trasie 500km w 4 osoby z pełnym bagażem spalił średnio 6,4 litra.
~yrdn
Sedan 1.3 12V GL 75KM 55kW
za 100PLN jadę z Torunia nad morze :-) przy aktualnych cenach benzyny (czerwiec ´06) mówią, ze części drogie... niby tak, ale za wahacz (o zgrozo!) dałem 220PLN to chyba nie jest tak dużo.. ? w trasie poniżej 6l jazda dynamiczna/spokojna w mieście za duzo nie jeżdżę, wiec nie powiem.
~Malay666
Sedan 1.3 12V GL 75KM 55kW
Konstrukcja silnika nie jest najnowsza wieć prosze nie oczekiwać cudów.Jak dla mnie 8l gazu przy jeździe mieszanej to wynik całkiem niezły A gdy zmieniłem miejsce tankowania to już wogóle Na benzynie w 2008r. trasa 350 km w jedną stronę + zwiedzanko 2 tygodnie za 300 PLN
~Rafal
Sedan 1.3 12V GL 75KM 55kW
Na benzynie moj wynik to 7,5 - 8 na 100 km w warunkach poza obszarem zabudowanym bez szarżowania, Na autostradzie osiagnąlem wynik 6,3 na 100. Na instalacji gazowej wyniki: 9 - 10 / 100km. Jednak z tak malego silnika i przy tej masie to sądze wynik jest raczej OK
~bojar211
Sedan 1.3 12V GL 75KM 55kW
Części zamienne są tanie, i utrzymują się na średniej cenie do innych Japońców. Jednak spalanie jest ciut za duże jak na ten silnik , ale jakoś to przeboleje bo buda jest duża. W przyszłości planuje SWAP na 1.6 bądź 2.0 ale skłaniam się ku 2 l jednostce
Dziennik kosztów dla Mitsubishi Lancer VII Sedan
10,0
~beretto
Sedan 1.3 12V GL 75KM 55kW
LATO na trasie nawet zjechalem do 5,2l-5,5l/100km przy jezdzie 100-110km/h, W MIESCIE 7l/100km latem ale to max, za to ZIMĄ na trasie 6,5 nawet 7l, a miasto 8-8,2l/100km, to juz za duzo jak na 1,3l silnik.
Mitsubishi Lancer VII Sedan