Lista ocen Mitsubishi Lancer VI Sedan 1.6 16V 113KM 83kW 1992-1996 (26) - Silnik

Na liście zabraknie 17 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Siwy
Sedan 1.6 16V 113KM 83kW
Świetna dynamika a przy tym bardzo oszczędny. Moment jest dosyć wysoko co zmusza do kręcenia jak chcemy jeździć dynamicznie. Kultura pracy gorsza niż 1.3 który miałem w Colcie cos za cos. Mój ma już spory przebieg i zaczyna pobierać olej. Lubi puszczać uszczelka głowicy w rogu przy kanale olejowym.
~Piotras88
Sedan 1.6 16V 113KM 83kW
Silnik jak do tego samochodu bardzo mocny, chętnie wkręca się do bardzo wysokich obrotów, nawet rzędu 7tyś. Jednak jest bardzo mało elastyczny, maksymalny moment przy 5tys obrotów sprawia, że mocno załadowany ma problemy z dynamicznym ruszaniem. Przy małym obciążeniu po prostu rakieta!
~Kaczmar Zgorzelec
Sedan 1.6 16V 113KM 83kW
Wczesniej Colt 1.3 teraz Lancer 1.6 Kultura pracy niestety DUZO nizsza ,na biegu jalowym leciutenko telepie nadwoziem. Natomiast elastycznosc b.dobra pd 1,3tys obr ze stopniowym dodawaniem gazu samochodzik przyspiesza bez padaczki. W zamian za kulture otrzymujemy szatanska moc jak na 1.6
~MIREK malik266@wp.pl
Sedan 1.6 16V 113KM 83kW
NO COZ TO JEST JAPAN MOTOR TE SILNIKI TO SWIETNA ELASTYCZNA I MALO PALACA KONSTRUKCJA JESLI OCZYWISCIE NIE MASZ CIEZKIEJ NOGI ALE Z DRUGIEJ STRONY JAK NIM JEZDZIC WOLNO. TEN DZWIEK KTORY BUDZI SIE PO PRZEKROCZENIU 4 TYS OBROTOW TO JEST TO!
~Tomek
Sedan 1.6 16V 113KM 83kW
Pracuje równo, dobrze się zbiera i dośc wysoko kręci. Bez problemu do 6,5 tysiąca obrotów. W związku z tym, że ma 113 KM i jest dość lekki nie ma problemów z wyprzedzaniem, ale przed manewrem trzeba zrzucić bieg.
~red22
Sedan 1.6 16V 113KM 83kW
Żadnych problemów w końcu to japoński silniczek, chodzi jak żyleta pomimo takiego przebiegu. Nie weźmnie nawet kropli oleju.
~woohash
Sedan 1.6 16V 113KM 83kW
japonska technologia:) extra przyspieszenie mimo swoich latek i przebytych kilometrow.niesamowita dynamika i jakos wykonania.
~mariusz
Sedan 1.6 16V 113KM 83kW
w 4 osoby z bagazem 200 na godz jechalem spalanie do 100 ok 6,5l pozniej do 8 polecam ekstra
~jsdl@wp.pl
Sedan 1.6 16V 113KM 83kW
urzekł mnie swoim przyspieszeniem i ogólnie osiagami, nie spodziewałem się takich...
~Shaggy
Sedan 1.6 16V 113KM 83kW
Super wchodzi na obroty. adnych wycieków i awarii nawet przy tak dużym przebiegu.
Mitsubishi Lancer VI Sedan