Lista ocen Mitsubishi Lancer IX Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW 2007-2015 (33) - Układ jezdny

Na liście zabraknie 19 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~A.K.
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
To jest bez wątpienia jedna z najmocniejszych stron tego auta- zawieszenie Multilink- z opowieści wynika, że jest delikatne- jednakże po 30tyś. km po drogach asfaltowych, szutrowych i piaskach- działa bez zająknięcia. Auto jest świetnie zestrojone- i nawet na standardowych felgach/oponach w połączeniu z precyzyjnym układem kierowniczym (elektryczne wspomaganie- ułatwia prowadzenie w mieście, a na trasie nie przeszkadza w precyzyjnym...
~Damian
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
Prowadzenie Lancera jest precyzyjne, wspomaganie nie jest ani za mocne, ani za słabe, idealne. Zawieszenie jest nijakie, ani twarde ani miękkie i to w ten gorszy sposób. Mianowicie na nierównosciach podskakuje, ale w szybkim łuku się wychyla. Efekt taki jest na alufelgach 16', być może na 18' jest lepiej, ale za to mniej komfortowo. Dużym minusem jest głosna praca zawieszenia, wszystko rezonuje i skrzypi. Sprężyny trzeszczą przy kręceniu...
~maciuldek
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
ten samochód po prostu doskonale sie prowaadzi. miałem różne auta poczynając od poleneza, porzez dwa fancuzy i dwa niemce ( w tym audi S4) Myślę, że w moim nowym aucie zawieszenie jest złotym kompromisem. Nie buja jak we francuzach i nie jest tak twarde jak w oplu astrze I czy też audi
~gzesiolek
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
Świetnie trzyma się drogi. Przedwczoraj miałem test poranny systemów antypoślizgowych, kto wtedy poruszął się bocznymi drogami po Krakowie ten wie o czym mówię... Auto prowadzi się lepiej niż b.dobrze... pozwala uniknąć wpadki nawet w krytycznej sytuacji (sypki śnieg na lodzie)...
~broke
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
Trzymanie drogi - bardzo dobre. Nawiasem mówiąc auto z salonu wyjeżdża na niezbyt dobrych oponach Dunlop SP - często zdarza się buksowanie kół podczas ruszania na mokrej nawierzchni. Yokohamy, które mam w drugim aucie są o niebo lepsze pod tym względem.
~Karor
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
Samochód prowadzi się dobrze. Wspomaganie działa lekko. Jedynym minusem odczuwalnym po przesiadce z Focusa I, jest delikatny problem do zapanowania nad kierownicą podczas gwałtownego przyspieszania. Niemcy zdecydowanie lepiej to opanowali.
~gzesiolek2
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
Super. Jeździłem wieloma samochodami, ale tylko niektóre z nich dorównywały mojemu Lancerkowi w trzymaniu się drogi... Jest wręcz stworzony do jazdy krętymi drogami... Nawet taki słaby silnik nie odbierał radości z jazdy.
~modzel
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
szerokie auto, na tyle wielowachaczoe zawieszenie które doskonale zdaje egzamin na nierónościach i wybojach, czujesz jak byś był przyklejony do jezdni ( wkońcu zawieszenie robione na bazie evo )
~Andrzej Wawa
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
1.5 jest miękki i komfortowy. Nawet za miękki z LPG w bagażniku. Wyłączam kontrolę trakcji gdyż każde większe bujnięcie w łuku powoduje interwencje sytemu.
~szczepan
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
Co tu dużo mówić - samochód trzyma się drogi jakby jeździł po torach. W razie poślizgu, ASC szybko reaguje i zapobiega większym przygodom
Mitsubishi Lancer IX Sedan