Lista ocen Mitsubishi Lancer IX Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW 2007-2015 (34) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)

Na liście zabraknie 18 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~A.K.
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
Kolejna kategoria w której mam skrajne odczucia. Mówi się, że 50% spalania to styl jazdy kierowcy- jest to prawda. Zacznijmy jednak od cen przeglądów- ceny są wysokie, co skutkuje koszmarnymi snami o konieczności przeprowadzenia jakiejkolwiek naprawy... A teraz zużycie paliwa- wcześniej dane było mi jeździć osławionym silnikiem 1.9TDI w wariancie 130KM- ekonomia istniała tylko podczas przebywania tras, w mieście termin \"ekonomiczny\" był...
~rah-v
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
Zużycie paliwa na przyzwitym poziomie: w warszawskich korkach nigdy nie przekroczyło mi 9l/100 km, a jeżdżąc ekonomicznie udawało mi się zejść do 7,5. W trasie około 6l/100km jadąc bez szaleństw. Przeglądy i części bardzo drogie, ale przez dwa lata eksploatacji jedyne, co się zepsuło to zatyczka relingu na dachu - wypadła; za ten kawałek plastiku Mitsubishi zażyczyło sobie 85 zł.
~gzesiolek2
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
Zero awarii. Przeglądy na kupionych samemu olejach i filtrach bez utraty gwarancji i wtedy średni koszt przeglądu w ASO mieści się razem z ceną zakupionych materiałów w 500PLN (przy wykorzystaniu materiałów z ASO średni koszt wrasta o 200-300PLN). Niewielkie spalanie (średnia z 6lat to 6,5litra/100km). Pod tym względem to idealne auto.
~wm
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
na początku trochę poszalałem aby sprawdzić osiągi, teraz jeżdżę spokojnie i tak na trasie ponad 900 km z przejazdem przez Warszawę 14.10 średnie spalanie wyszło mi 5.6 l/100km, a średnie spalanie od momentu zakupu (robię szczegółowe notatki) wynosi 7,23 l/100km - jak narazie super - oby tak dalej (leję tylko paliwo - koszty przegladów dopiero będą)
~broke
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
Spalanie jak na radość z jazdy jest jak najbardziej ok - potrafię zejść w trasie na 5,5 l/100 km ale to już trochę męczarnia nie jazda. Przyjmuję, że w trasie pali 6,5 l/100 podczas normalnej jazdy /do 120 km/h/. Cena przeglądu po 20 tys. km to 705 zł - wymieniono tylko olej w silniku i filtr. Cena powyżej średniej rynkowej.
~maciuldek
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
jak juz pisałem w mieści przy włączonej klimie jest trochę wiecej niż daklarowane przez producenta zużycie paliwa jednakże może to wynikać z mojego sposobu prowadzenia pojazdu ( mam trochę za ciężką nogą). Na trasie jest w granicach normy określonej przez producenta.
~modzel
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
jest to duże auto, ciężkie, nie może palić tak jak tico np., jak masz ciężką nogę to będzie palić, jak chcesz ekonomicznie pojeździć to spali 7 litorów, za mało mam przejechane aby wypowiadać się o przeglądach naprawach czy usterkach
~Damian
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
Serwisowanie w ASO jest drogie, droższe niż w analogicznych modelach Toyoty czy Hondy. Same częsci są w umiarkowanych cenach, spalanie jest niskie i usterkowosć niewielka, więc można to zaakceptować.
~gelerth
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
Spalanie jest lepsze niż myślałem. Bez problemów mieszczę się w danych katalogowych, a na trasie można spalić nawet mniej niż podaje producent, przy czym jestem raczej spokojnym kierowcą.
~Andrzej Wawa
Sedan 1.5 MIVEC 109KM 80kW
Pomimo instalacji i serwisu LPG oszczędziłem blisko 10 tysięcy zł w porównaniu do jazdy i serwisu na benzynie. Kalkulacje robiłem z innym kierowcą, który ma benzyniaka.
Mitsubishi Lancer IX Sedan