Lista ocen Mitsubishi Colt VI (127) - Wentylacja i ogrzewanie

Na liście zabraknie 93 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~flea
Hatchback 1.3 i 16V 95KM 70kW
Napiszę tak - daję 4, bo nie wiem jak jest w na innych fotelach niż kierowcy:) Jedyne co mnie irytowało, to fakt, ze nawiew po lewej od kierowcy musiałem ustawić \'na zewnątrz\' aby \'spychał\' powietrze wychodzące z nawiewu na szybę boczną - inaczej nawiew na szybę chłodził mi nieprzyjemnie łokieć :/ Poza tym drobiazgiem, nawiewy spełniają swoją powinność. Opisuję rzecz jasna czy to co jest działa wydajnie, nie natomiast ze ni ma strefowej...
Hatchback 1.3 i 16V 95KM 70kW
Klima działa bez zarzutu,(choć jak dla mnie mogłaby jeszcze bardziej chłodzić-ale to mało istotne,jestem bowiem człekiem\"baaardzo zimnego chowu)przy ustawiniu na min.temp.pasażerowie mogą szybko zmarznąć.Ogrzewanie rewela szybciutko się robi ciepło nawet w potężne mrozy,ogrzewanie tylnej szyby bez zarzutu. Ocenę na 4-kę obniża lekko popiskujący od pewnego czasu wentylatorek w ustawieniu na 1 i 2.
Hatchback 1.3 i 16V 95KM 70kW
Tu moja ewidentnie subiektywna ocena.Daję tylko 4-kę bo uważam,że klima mogłaby dać niższą temperaturę.Jestem człowiekiem wyjątkowo\"zimnego chowu\"uwielbiającym duże,ale JAKŻE ZDROWE mrozy-inni często narzekają,że w środku jest zimno więc klima działa bez zarzutu!Ogrzewanie rewela(nikt nie narzekał-ja też nie,b.szybko podczas mrozów ogrzewa się wnętrze.Minus to głośna praca na ustawieniu\"4\".
~Karol
Hatchback 1.3 i 16V CZ3 95KM 70kW
Na pewno zaletą było szybkie nagrzewanie się silnika przez co w Mitsu szybko robiło się dość ciepło. Wadami są głośność nawiewu, ustawiając na więcej niż 2 z 4 będzie głośno. Klima przez rok użytkowania naprawiałem trzy razy, dwukrotnie nieszczelność i raz sprzęgiełko kompresora. Niby dość tanio, ale jeżdżenie do warsztatu co chwilę jest męczące.
~All Bandy
Hatchback 1.5 i 16V 109KM 80kW
Ok. Padła mi klima z uwagi na uszkodzenie jej chłodnicy. Musiałem naprawić zatem układ klimatyzacji. Szukać należy jednak w zamiennikach. Są znacznie tańsze! Pasują od Smarta i Toyoty Yaris. Korek chłodnicy klimy (ten plastikowy) pasuje od Fabii. Osuszacz można samemu przerobić za kilkanaście złotych. Oryginał w serwisie to 280 PLN. Za co - nie wiem.
~lipekm
Hatchback 1.5 DI-D HP 95KM 70kW
Szybko się grzeje, szybko chłodzi, szybko oczyszcza szyby z wilgoci. Klimatyzacja jest półautomatyczna, a więc wyposażona w termostat - ile ustawisz, tyle jest. Filtr kabinowy trzeba wymieniać minimum raz w roku,to samo tyczy się konserwacji klimatyzacji. Dmuchawa jest na niektórych biegach głośna.
~Gieniek
Hatchback 1.3 i 16V CZ3 95KM 70kW
może nie jest idealnie jest bardzo dobrze, klima manualna działa ale w mega upałach trochę jej brakuje pewnie przydałby się jej serwis ale działa a co do ogrzewania niema zbytnio się do czego przyczepić nawiewny są bardzo przemyślanie zrobione w kwestii ustawień .
~sixxn
Hatchback 1.5 i 16V 150KM 110kW
Szybko, ale klimatyzacja wydaje się nie nadążać z tym silnikiem. Przy włączeniu AC spadają lekko obroty i światło lekko przygaśnie (to drogowe jak i to we wnętrzu nad głową). Spalanie z AC wzrasta o 1l. Zadanie natomiast wykonuje bezbłędnie, odparowuje szyby z łatwością w 1-2 minuty.
Hatchback 1.3 i 16V 95KM 70kW
Mało używam klimy może mogłaby lepiej chłodzić ale te słowa bierzcie w nawias bowiem jestem wyjątkowo zimnego chowu człekiem, ale nawiew extra na 4-ce wiaterek OK.Ogrzewanie raz włączyłem bo pod lodowcem w Austrii było chłodno nz zewnatrz +5 ociepliło się w mig.
~Masima
Hatchback 1.3 i 16V 95KM 70kW
Dość dobre chociaż w warunkach poranno-jesiennych przełączenie pokrętła nastawionego na odmgławianie przedniej szyby na ogrzewanie osób natychmiast powoduje ponowne jej zaparowanie. Także jesteśmy zmuszeni wybrać pomiędzy dobrą widocznością a ciepłem w nózki. :-))