Lista ocen Mitsubishi Colt VI (124) - Bezawaryjność (drobiazgi)

Na liście zabraknie 96 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Sebuś
Hatchback 1.1 i 12V 75KM 55kW
Przy przebiegu 116 tyś/km i 8 latach: - Czyszczone i smarowane gumy w zawieszeniu przednim ( 2 razy przy przebiegu 50 tyś i 75 tyś ) - diagnostyka w serwisie z powodu błędu check engine ( czyszczona przepustnica i wgrana została nowa aktualizacja komputera ) - Dobijająca wymiana żarówek przednich świateł mijania! 4 razy w miesiącu kupuje żarówki i to komplet!!! - Prawdopodobnie mam dysze zatkane albo pompke spryskiwaczy do wymiany,...
~robert.mlynarczyk@poczta.onet.pl
Hatchback 1.3 i 16V 95KM 70kW
tragedia! Załuję że kupiłem ten samochód! Lecz jeżdzę bo żal sprzedawać w tych czasach. Samochód ma 1,5 roku i przejechane 17000 km. Do tej pory: 1.piszczące uszczelki w kolumnach mac pherson(wymiana wraz z demontazem całego podszybia i złym jego poskładaniem) 2.błąd w komunikacji(usterka komputera)polegająca na wykasowaniu wszystkich wskazników komputera,brak mozliwości zamknięcia drzwi NIE DZIAŁAŁ centralny zamek!
~marcin
Hatchback 1.3 i 16V CZ3 95KM 70kW
przez 3 lata nic z autem się nie dzialo - po 73 tysiacach bede musial wymienic hamulce i chyba tylko tyl bo z przodu jest jeszcze grubo. Jedynie śrubka od oslony termicznej kolo katalizatora mi zardzewiala (albo oslona) bo przy 4 tys obrotów slychac brzęczenie (mechanik zdiagnozowal wlasnie to) - przy przegladzeie sie poprawi.
~mikojas
Hatchback 1.5 DI-D HP 95KM 70kW
Bezpodstawne komunikaty o rozładowującym się akumulatorze; Wyrwane ramiona wycieraczek na skutek automatycznego włączenia się na zamarzniętej szybie. Urwany zderzak przedni w śniegu na parkingu; Zgubiona płyta podsilnikowa. Idiotyczny system wymiany żarówek przednich wymagający wizyty u mechanika.
~flea
Hatchback 1.3 i 16V 95KM 70kW
Jedynie gniazda zaworów do wymiana i to przez te 75tyś na gazie. Poza tym - porostu nim jeżdżę. Przyznam się nawet, że olej i filtry wymieniam zbyt rzadko. Kupiłem auto z przebiegiem 20tyś km więc możliwe, że pewne choroby wieku niemowlęcego mnie ominęły. Nic nie skrzypi, nie odpada... Może miałem farta.
~azdrojewicz@poczta.onet.pl
Hatchback 1.1 i 12V 75KM 55kW
skrzypią plastiki wewnątrz, co pewien czas nie gaśnie kontrolka silnika, pomimo trzech wizyt w autoryzowanej stacji nadal sie to pojawia, szwankuje komputer np. nie pokazuje temperatury zewnetrznej przez 2 dni, przy szybkiej jeździe nieszczelnośc uszczelki okna prawego z przodu (powietrze )
~mario
Hatchback 1.3 i 16V 95KM 70kW
Naprawa hamulca ręcznego tylne prawe koło przez rok użytkowania, pozatym nic. Nie trzeba było nawet żarówki wymieniać. Olej po 15 tyś km złocisty i jakby w ogóle go nie ubyło, mimo wszystko płyny wymieniłem. Kolejny rok mam nadzieję również będzie bez poważnych usterek.
~zadowolony
Hatchback 1.3 i 16V CZ3 95KM 70kW
1. drobiazgi typu upierdliwa wymiana żarówek w przednich reflektorach 2.centralny zamek padł - ale elektryk z wyobraźnią naprawił za 80 PLN za pomoca części wyciągnietych z kosza ;-) 3. wymiana tylnych amortyzatorów oraz tarcz (przednie nadal oryginalne)
~sewez
Hatchback 1.1 i 12V 75KM 55kW
Przebieg 30 tys km więc póki co wszystko bez zarzutów. Standartowo wymiana materiałów eksploatacyjnych i nic poza tym. Aha była też akcja naprawcza(w ramach gwarancji) jakieś nakładki na fotele, spinki do listw dachowych i dokręcenie przewodu masowego.
~karo
Hatchback 1.1 i 12 V CZ3 75KM 55kW
Na 4 lata użytkowania dwie drobne usterki opisane wcześniej, z którymi szybko się uporałam. Nie mam nic do zarzucenia, w końcu autko ma już 11 lat. Pierwszy akumulator został wymieniony po 7 latach użytkowania.