Kupiłem auto ośmioletnie, które dłuższy czas prze zakupem stało nieużywane. Na początku wymagało wymiany kilku części które zwyczajnie się zużyły, ale potem auto było całkowicie niezawodne. Jedyny mankament do którego można by się przyczepić to korozja - zawieszenie i tylne nadkola, ale myślę że przy dobrej konserwacji nie było by tego problemu. Przyjemność z jazdy - olbrzymia! :)
Może nie jest najcichszy, ale nigdy nie miałem żadnych problemów z silnikiem. W największe mrozy zapalał na dotyk.
W momencie zakupu skrzynia była głośna - coś charczało, biegi ciężko wchodziły i dźwignia zmiany biegów nie wracała do pozycji wyjściowej. Po wymianie kilku łożysk (trudno je było dostać) i przesmarowaniu i rozruszaniu wybieraka, wszystkie problemy ustąpiły.
Wybiły się przednie końcówki - koszt regeneracji około 120zl, poza tym rewelka - auto miało obniżone i utwardzone zawieszenie i prowadziło się doskonale.
bez zarzutów
trochę wolno się nagrzewał w zimie
Co tu wiele mówić - auto typowo dwuosobowe - z przodu duuużo miejsca, z tyłu....
Przeróbka na gaz sekwencyjny i \"klepiące\" zawory wtryskiwaczy zrobiły swoje. Na benzynie cichszy.
Po tak niewielkim autku można by się spodziewać lepszych wyników, a może po prostu mam zbyt \"ciężką nogę\" benzyny po mieście palił koło 8 na trasie 7 - 7,5. Gazu odpowiednio o około litr więcej.
Ponieważ auta mają dość niskie ceny to ze względu na niezawodność i przyjemność jazdy są naprawdę godne polecenia.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 90KM 66kW