Lista ocen Mitsubishi Colt IV 1.3 GLi 12V 75KM 55kW 1992-1996 (53) - Układ jezdny

Na liście zabraknie 57 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~theeagle@tenbit.pl
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
Jak na samochod ktory przejechal ponad 125tys km nie mam mu nic do zarzucena, prowadzenia sprawia przyjemnosc wspomaganie jest bardzo dobre, uklad jest prcyzyjny. Zawiszenie nieco glosne, ale twarde i pozwalajace na pokonywanie zakretow z duzymi predkosciami. Podobne do hondy civic. Jednak dla ludzie ceniacych wyłącznie komfort nie polecam.
~bender999@wp.pl
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
ogólnie to szybko padają końcówki drąż. ale takie mamy drogi po za tym to autko nawet dość dobrze trzyma się drogi raz mając sytuację podbramkową aż się zadziwiłem (hamowanie przed zakrętem 90 stopni z 90 do 60[mniej już się nie dało] pisk opon na łuku ale tylko lekko tyłem zarzuciło
~yellow
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
OKI starszy model był wygodniejszy, ale ten zaś jest stabilniejszy w szybko pokonywanych zakrętach. Mimo dość twardego zawieszenia samochód nie tłucze na dziurawych nawierzchniach co jest tak typowe dla np. VW.
~sZuMiK
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
przy wygladzie dosc sportowym, zawieszenie jest beznadziejne. Strasznie nosi go nawet przy niewielkich wiatrach. Moze moj model byl pukniety ale mialem okazje jezdzic jeszcze innym koltem o rok mlodszym i mial ten sam problem.
~txxc
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
Budowa auta (niskie i szerokie, siedzi się nisko co jeszcze obniża środek ciężkości) sprawia, że dobrze trzyma się drogi, zawieszenie jest trwałe, przez 120 tys km wymieniłem jedynie jedno łożysko
~premkoz z zielonej gory
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
jak sie zalozy 185/60/14...to szusuje sie jak na nartach,po przesiadce z forda nie moglem sie przyzwyczaic do reakcji ukladu kierowniczego i zawieszenia,wszystko szybciej i plynniej...bajka
~damiann-20@o2.pl
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
samochod jest sztywny ja mam nowe amortyzatory i to jest dosc odczuwalne ale pomaga przy szybkim pokonywaniu zakretow jestem mlody i dla mnie to zaleta nie wada ;-)
~Jarecki
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
Nie narzekam, amortyzatory co 100 tys km. Koniecznie Kayaba !!! Trzyma sie drogi jak trzeba oczywiscie wszytko ma swoje granice. Zawieszenie i opny to podstawa.
~cortez
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
samochod swietnie trzyma sie drogi .. siedzi sie nisko i troszke twardsze zawieszenie sprawia wrazenie iz jest to maly sportowy samochodzik.. samochod trzyma sie pewnie na zakretach
~Marcin Mazur, marcin@hot.pl (drugi wpis z komentarzami)
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
Dosyć kiepskie parametry przy dużych nierównościach, szyny, dziury w asfalcie to wszystko słychać. Zawieszenie raczej nie doszybkiej jazdy, tutaj do rajdów polecma wersję 1800 GTI.