Lista ocen Mitsubishi Colt IV 1.3 GLi 12V 75KM 55kW 1992-1996 (47) - Bezawaryjność (poważne usterki)

Na liście zabraknie 63 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~dobecki
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
i tu niestety padl zadko spotykany model modulu zaplonowego (chyba j955). nie dalo rady nigdzie kupic nowego w sensownej cenie wiec zdecydowalem sie na regeneracje u goscia z allegro (gwarancja 2 lata), znalazlem tez jeden uzywany model w necie ale koszt byl taki sam jak tego regenerowanego wiec odpuscilem. regeneracja i robocizna to jakies 400zl a colt stal na warsztacie ze 2 miesiace ;/
~illfrustrator
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
nie miałem, ale muszę zaznaczyć, że nie dopuszczam do ewentualnych. regularnie go serwisuję przed zimą, aby przypadkiem mnie niczym nie zaskoczył. po zimie zaś, przy okazji wymiany opon, też nie zaszkodzi rzucić okiem. podczas serwisów musiałem wymienić kilka rzeczy, które były drobne i finansowo nie odbiegały od normy (ponoć jest to w dużej mierze zasługa tego, iż jest w całości zrobiony w Japoni)
~artur
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
chodzą legendy o padającej uszczelce pod głowicą, owszem może to i prawda, może i mnie to spotkało, musiałem wymieniać, jednak z biegiem czasu stwierdzam że to chyba odma, wystarczy przeczyścić i uszczelka nie będzie musiała przepuszczać
~T.Chmielecki@lot.pl
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
autko ma ponad 5 latek ponad 140tyś km i gdyby nie poprzedni właściciel który mył silnik i przez co cewka padła to wszystko jak należy, no może słychac troszkę już jak z przodu puka zawieszenie ale czego sie spodziwać jeżdżąc po polskich drogach
~Jarecki
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
Zespsuł sie aparat zapłonowy i swieci sie czerwona kontrolka check engine, a silnik przy właczonych swiatłach ma wahania obrotów a czasami i gasnie. Nie wiem o co codzi warsztacie mowia by sie tym nie przejmowac
~adamovicius
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
Przez ponad rok eksploatacji nic mi sie powaznie nie zepsuło.Naprawiłem tylko to czego poprzedni włascieciel nie zrobił,czyli uszczelniacze zaworów i uszczelniacz wałka rozrządu bo troche oleju tracił.
~Piotrek
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
tu jest gorzej zeby kupowac orginalne czesci trzeba miec majatek wachacze, alternator, zawiasy w dzwiach bo przerdzewialy, dmuchawa i wentylatro chlodnicy wymienione czekam na wiecej :(
~Christoffo
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
przez dwa lata użytkowania tylko raz odmówił mi posłuszeństwa. Wysiadł aparat zapłonowy, poza tym nic, auto praktycznie niezawodne (jak się o nie dba)
~damiann-20@o2.pl
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
poza standardowymi wymianami plynow i filtrow nic sie z autkiem nie dzieje pod tym wzgledem colt bije niemcow
~Coltmaniak
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
Mam go trzy lata,rok temu padl alternator,i miesiac temu wymienilem termostat.Nowe auta powinny zazdroscic mu takiej bezawaryjnosci.