Lista ocen Mitsubishi Colt IV 1.3 GLi 12V 75KM 55kW 1992-1996 (51) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)

Na liście zabraknie 59 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~damiann-20@o2.pl
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
to moj pierwszy samochod i na poczatku palil mi 8 litrow na 100 po miescie teraz gdy juz wiem jak jezdzic oszczednie to spalanie w wysokosci 6,5 litra na 100 po miescie nie jest zadnym wyczynem nawet nie mysle o gazie ;-)) wynik naprawde niezly uzywam go do jazdy prawie tylko w miescie na trasie smialo mozna zejsc do nieco ponad 5 litrow wiec niema co narzekac nawet cienias wiecej spali a tu jeszcze jaka przyjemnosc z jazdy hehehe
~premkoz z zielonej gory
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
tego jeszcez nie sprawdzilem dokladnie(za krotko jezdze) ale wstępnie moge napisac ze miasto od 7-8l....poza miastem 6-7 okolo przeglądy w ASO odpadają,ale generalnie rozrząd 120 zl wymiana,olej nic......sam zrobilem sobie konserwacje paru elementow podwonia....generalnie to auto jest bezawaryjne...mitsubishi produkowalo silniki do samolotow w czasie 2 wojny swiatowej takze nabrali doswiadczenia:) wazne to dbac o auto,plyny,paski
~txxc
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
Gdy go kupiłem straszono mnie, że do Japończyków drogo wychodzą części, jednak po 10 latach do tej pory nie wiem ile kosztują bo prawie nic w nim nie wymieniałem - łożysko, termostat, rozrząd i jakieś uszczelki. Natomiast silnik jak na moc i pojemność nie jest ekonomiczny 6,5-7L w trasie 8 na mieście
~Christoffo
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
tu trochę mam mieszane uczucia... jako ,że do pracy mam 5km po mieście, to palił mi 8-9l, w zimę nawet 10l, ale za to na trasie przy prędkości 100-120km/h zaskakująco nisko 6l, jak się spokojniej jeździ to jeszcze mniej 5,5l, co do napraw i przeglądów to w normie, bez większych wydatków
~theeagle@tenbit.pl
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
Zuzycie paliwa na trasie moze zejsc do okolo 6.5l na 100km jezeli sie nie przekracza 110km/h w miescie przy spokojniej jezdzie 8l ale maksyalnie zdarza sie i 10l/ ceny napraw sa na dosc umiarkowanym poziomie o ile nie robi sie tego w serwisie - tak slyszalem bo mi sie jeszcze nic nie popsulo :-)
~Paweł
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
Bezawaryjne. Jak coś pada to z winy użytkownika, lub kupiło się zużyty samochód. Części troszkę droższe od zamienników do VW ale wyższej jakości i długo wytrzymują. Zamawiając przez internetwychodzi tanio.Silnik wytrzyma setki tys. km.
~Jarecki
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
W miescie w szczycie ok 8i - 8,5 litra w ziemie ok 9. Na długich trasach 400 km ok 6,2-6,4 przy bardzo płynnej i spokojnej jezdzie ok 140 km/h 5bieg. Mój egzemplarz 1300 cm3 / 75 KM daje rady do 190 km/h ale zuzycie ok 12 l/100 :).
~Kani1@op.pl
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
części stosunkowo nie drogie,tańsze od Forda,dostępne w każdym sklepie z częściami do japończyków.Zużycie gazu na trasie przy jeżdzie do 110 to ok.8,5l w mieście dochodzi do 10,na paliwie trochę mniej
~Marc
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
Oprócz podstawowych wymian nic się nie psuje wiec koszty eksploatacji są niskie. Części są tanie, ich wymiana we własnym zakresie (prostota konstrukcji to zaleta). TANIO
Dziennik kosztów dla Mitsubishi Colt IV 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
7,2
9,8
~yellow
Hatchback 1.3 GLi 12V 75KM 55kW
Zaskakuje tylko że w trasie pali więcej niż w mieście, ale to w końcu samochód miejski. Przy jeździe miejskiej mieści się w 6.2 litra a w trasie przy około 130 km/h wziął 7.