Lista ocen Mercedes W124 Sedan 2.6 160KM 118kW 1985-1993 (16) - Widoczność

Na liście zabraknie 20 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Karol
Sedan 2.6 160KM 118kW
Tu również, trzeba po prostu potrenować i jeździć. Fakt - jest zdecydowanie lepiej niż w wielu współczesnych autach, gorzej bo nie ma kamer i czujników cofania. Więcej, doskonałość wymaga ofiar, stąd na wielu egzemplarzach można znaleźć ślady przytarcia przy zbyt ostrym cofaniu na prawym przednim narożniku zderzaka (mojemu poprzednikowi - 1 i jedynemu właścicielowi, rocznik 1927(!) - też to się to przytrafiło, ale chyba raczej ze względu na...
~hahahaczyk
Sedan 2.6 160KM 118kW
Widoczność jest bardzo dobra - prawe lusterko jest wyższe od lewego, słupki są cienkie, ale nie widać kufra w lusterkach ani przez tylną szybą (chyba, że się wychylić) Trzeba też uważać na prawy przedni róg - jeśli wyjeżdżamy tyłem i zbyt mocno się skręci kierownicę to można coś zniszczyć. Sporo mercedesów ma zarysowany przedni zderzak z prawej strony.
~benowie@poczta.onet.pl
Sedan 2.6 160KM 118kW
tutaj to jest wszystko ok. duże szyby z boku, z tyłu i przodu. wszystko widać. przydałyby się czujniki parkowania ale jak do tej pory nie miałem problemu z parkowaniem do tyłu.
~antonio
Sedan 2.6 160KM 118kW
widocznosc zewnetrzna jako taka, gorzej z deska rozdzielcza bo nie widac wcale predkosciomierza poniewaz zaslania go kierownica, która jest nieregulowana.
~Marek
Sedan 2.6 160KM 118kW
Widocznosc z pozycji kierowcy dosc dobra.Poza mniejszym prawym lusterkiem to wzysko jest oki.Kłazdzione tylne zagłówki dobrze pomagaja w parkowaniu tyłem.
~abricz@poczta.onet.pl
Sedan 2.6 160KM 118kW
Duże lusterka, fajna wycieraczka, dość nisko położona krawędź szyb daje dobry efekt. To auto jest długie i jednak wszystkiego nie zobaczymy.
~kropi
Sedan 2.6 160KM 118kW
Do tyłu jest słabo, wysoki i długi bagażnik utrudnia ocenę odległości. Poza tym nie mam zastrzeżeń.
~kropi
Sedan 2.6 160KM 118kW
Tak sobie. Przyzwyczajony do akwarium na kółkach czyli volvo - oceniam jako przeciętną, zwłaszcza do tyłu.
~ekolives
Sedan 2.6 160KM 118kW
widać bardzo dobrze choć przy tej wielkości auta trzeba uważać
~pedro
Sedan 2.6 160KM 118kW
widocznosc jest bardzo dobra .tylko przy parkowaniu tytem jest maty problem
Mercedes W124 Sedan