Lista ocen Mercedes Sprinter III Furgon (39) - Wyciszenie

Na liście zabraknie 60 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Ariel
Furgon 316 CDI 165KM 121kW
Jak już wspomniałem wcześniej w kabinie cicho, nawet przy wyższych obrotach dźwięk wydobywający się z silnika jest miły. Takie rozwiązania sprzyjają w komforcie jazdy i przyjemność z podróżowania rośnie wraz z pokonanymi km. Nauczyłem się jednej ważnej rzeczy, że teraz wsiadając do auta chce usłyszeć szum powietrza i opon, a nie ryk silnika co ma się w przypadku ducato czy masterki
~majk
Furgon 2.2 CDI 109KM 80kW
heh cicho to tam jest do 100km/h jak wiatr nie wieje i deszcz nie pada, pózniej to juz tylko wszystko swiszczy, piszczy i silnik wyje. nie wiem moze taka lipa tylko mi sie trafiła ale itak najgorsze są te wszystkie stuki z zawieszenia, pozatym świszczy i wygląda to na żle spasowane uszczelki szyb żenada, widać marka już mercka nie zobowiązuje do niczego
~Lelu
Furgon 213 CDI 129KM 95kW
Mój samochód przeszedł gruntowną poza fabryczną przeróbkę. Ma dodatowe maty w drzwiach, na bokach z tyłu, nową ścianę grodziową, wszystko dodatkowo wytapicerowane itd. Dzięki temu jest znośnie. Przez tą chwilę co był furgonetką było ciężko mimo wytapicerowanej fabrycznej przegrody.
~Marcik5500
Furgon 2.2 CDI 150KM 110kW
Silnik jest słyszalny w każdym zakresie obrotów, jest głośno. Choć przy prędkościach autostradowych nie jest tak dokuczliwy jak w Fordzie. Liderem na pewno jest tu Ducato. Nowy Transit 2006 jest na pewno cichszy szczególnie 2,4 TDCI 140 km. Odbieram w marcu.
~Mr.X
Furgon 2.7 CDI 156KM 115kW
silnik nie jest zbyt głosny, oś napędowa jest daleko z tyłu, także też nie huczy......jedynie w kabinie mam wrażenie jakby uszczelki były nieszczelne gdzieś przy szybach i czasem słychać świst powietrza w kabinie
~Migacz
Furgon 516 CDI 165KM 121kW
Jest cicho i w środku podczas jazdy jak i na zewnątrz uwaga przy cofaniu na pieszych,naprawde mało go słychać głośny robi się dopiero powyżej 3200 obrotów silnik zaczyna troszke głośniej pracować
~pozko
Furgon 213 CDI 129KM 95kW
Spodziewałem się po mesiu czegoś więcej, a tu trzeszczenie deski rozdzielczej, jakieś piski, trzaski z różnych miejsc w kabinie. Silnik słychać mocno co najmniej od 2000 obr/min. Porażka.
~Szybki 74.
Furgon 2.7 CDI 156KM 115kW
Tu jest ok- Silnik pracuje dość cichutku( nawet na zimno), przy wyższych predkościach też nie odbiega od normy- można powiedzieć ze jest dobrze.Szumy opływającego powietrza też sa w normie.
~Xedos Forever
Furgon 2.2 CDI 109KM 80kW
W porządku. Nie trzeba rozkręcać radia żeby było przyjemnie choć radio Mercedesa CD ( brak mp3- niestety)+ 5 głośników gra lepiej niz dobrze. Ogólnie wyciszenie - 5.
~CHEDAR
Furgon 213 CDI 129KM 95kW
Było dobrze do jakichś 200-250 tys km. teraz silnik głośniej chodzi, co znaczy ze jest głośniej do 110 km/h jest dobrze powyżej hałas staje się momentami nieznośny.
Mercedes Sprinter III Furgon