Lista ocen Mercedes Klasa C W202 Sedan W202 1.8 122KM 90kW 1993-2000 (51) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 63 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~chmiel
Sedan W202 1.8 122KM 90kW
Skrzynia, hmm, jęździłem oplem corsą i w corsie skrzynia moim zdaniem pracowała lepiej, a w miętku biegi czasami nie wchodzą płynnie i często haczy, może to wina sprzęgła albo muszę wymienić olej w skrzyni, a może sprawdziła sie opinia ( tak jak innych użytkowników) że mercedes jest mistrzem w skrzyniach automatycznuch a manuale pozostawiają dużo do życzenia, ale cóż nie każde auto jest idealne ale dla gwiazdy na przedzie jestem w stanie...
~przodzi
Sedan W202 1.8 122KM 90kW
wymieniłem olej w przekładni ale i tak szczególnie z 2 na 3 strasznie długie przełożenia, można zapomnieć o szybszej zmianie biegów, raczej automat i mocniejszy silnik, zaznaczam że nic nie chrupało i nie zgrzytało, wsteczny tez super wchodził
~wicz
Sedan W202 1.8 122KM 90kW
Mechanicznie nie mam się do czego przyczepić, ale do zmiany biegów już tak. Wg. mnie czasem za długo niepotrzebnie przeciąga na biegu. Poza tym zgrzytanie podczas puszczania hamulca, w innych automatach tego nie zauważyłem.
~Marcin Kowalczyk
Sedan W202 1.8 122KM 90kW
5 stopniowy automat, pracuje płynnie i bez zgrzytów. Super sprawa, mój pierwszy automat w życiu. Jest też w nim opcja sekwencji, ale nie korzystam z niej. Nie jest to dla mnie wygodna opcja i działa trochę wolno.
~michaleeeek
Sedan W202 1.8 122KM 90kW
auto w automacie!!!pomimo tego ze wszyscy uwazaja automaty za słabe auto naprawde świetnie przyśpiesza szczególnie na sportowej jezdzie!!!!! 100-160km/h to dosłownie chwilka i wcale duzo nie pali - srednio 8.5l/100km
~Damian
Sedan W202 1.8 122KM 90kW
Nawet po długiej, bardzo intensywnej i bardzo obciążającej skrzynię eksploatacji (tzw katowanie) sprawuje się świetnie. Lekko szarpie między biegiem pierwszym a drugim, lecz podobno te skrzynie tak mają.
~bartlomiej.krk
Sedan W202 1.8 122KM 90kW
Biegi zmienia płynnie, reakcja na kickdown dobra, ale już sama redukcja w dół jest zdecydowanie opóźniona, mógł by to robić wcześniej. Ale jak na ten wiek to nie można narzekać:)
~chrzanio gg:3872161 Pozdrawiam
Sedan W202 1.8 122KM 90kW
Mam manulala i troche zaluje ze to nie automat:( Skrzynia bardzo ogranicza moc silnika po za tym dosc trudno mi go wyczuc .... ogolnie jak juz brac to z automatem :)
~olo
Sedan W202 1.8 122KM 90kW
skrzynia z bardzo dobrze dobranymi przełożeniami nie sprawiająca najmniejszych problemów. Dźwignia zmiany biegów zawsze pod ręką. Super.
~Pit
Sedan W202 1.8 122KM 90kW
Skrzynia również zachowuje się bez zarzutu, w automacie brakuje 5 przełożenia, ale gdy się chce troszkę poszaleć \"kick down\" działa rewelacyjnie
Mercedes Klasa C W202 Sedan W202