Lista ocen Mercedes Klasa C W202 Sedan W202 1.8 122KM 90kW 1993-2000 (36) - Bezawaryjność (drobiazgi)

Na liście zabraknie 78 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~zolnierz_20
Sedan W202 1.8 122KM 90kW
Wszystko co uległo awarii byłem w stanie sam naprawić więc nie narzekam ale trochę tego było: przekaźnik zespolony odpowiadający m.in. za kierunkowskazy, ogrzewanie szyby tylnej i prace wycieraczek; przełącznik pod kierownicą załączający światła drogowe, uszkodzony przewód regulujący wysokość świateł, podgrzewacze dysz spryskiwaczy, regulator temperatury nawiewu. Ogólnie jeżeli masz smykałkę do majsterkowania i lutownice oraz trochę taśmy to...
~Chmiel ToruŃ
Sedan W202 1.8 122KM 90kW
Hmm i tu MEGA niespodzianka!!! 2.5 lata jeżdżę Celiną, którą zrobiłem 80 tyś kilometrów bo dojeżdżam do pracy. I oprócz wymiany co 10 tyś oleju i filtrów to tylko musiałem wymienić przepływomierz koszt 250 zł ( normalne w tym modelu bo kolega miał to samo) i podporę wału koszt z robocizną 130 zł. I Tyle !!! Jestem ciekawy kto przejechał 80 tyś. inną marką i miał tak samo niskie koszty utrzymania? Celina RULES!
~Damian
Sedan W202 1.8 122KM 90kW
Jak to w starszych autach bywa, czasami coś stuka i puka. Nic w tym dziwnego, wszystko się z czasem zużywa. Przy odpowiednim zadbaniu nie trzeba często witać się z mechanikiem. Silnik jest niemal niezniszczalny, podzespoły również są świetnej jakości. Części zamienne, nawet te oryginalne są względnie łatwo dostępne, cenowo też nie najgorzej.
~Michaś
Sedan W202 1.8 122KM 90kW
Było troche uciążliwych pierdół.Delikatne falowanie na biegu jałowym,nikt nie potrafił mi tego dobrze zdiagnozować.Problem po odpięciu akumulatora,po podłączeniu samochód po odpaleniu gasł.Na szczęście znajomy mechanik sprostał wyzwaniu.Zapalała sie czasami kontrolka ABS-u,tylko na trasie po przejechaniu 10-15 km.Tak jak wspomniałem wariowały wskazówki
~przodzi
Sedan W202 1.8 122KM 90kW
nooo więcej usterek juz z racji wieku, pompa wody, silniczek wycieraczek, zimmering skrzyni biegów, podpora wału, wentylator, moduł wentylatorów, drążki kier, tuleje tylne, gumy drążka kierowniczego, przewody hamulcowe wszystkie oleje filtry , blacharka ( nadwozie, podwozie jest spoko )
~Rocky123
Sedan W202 1.8 122KM 90kW
Auto mam kilka tygodni dopiero. Jest bardzo fajne i wygodne poprzednio miałem Audi 80 i nie ma porównania z Mercem. Co do spalania średnio wychodzi od 9 do 11 l/100km przy normalnej jeździe bez szaleństw do 130km/h
~patriota
Sedan W202 1.8 122KM 90kW
po zakupie naprawilem lustrko,oraz swicaca sie lampke abs i nie dzialajacy klakson,jak dla mnie to pierdoły,od wtedy nic sie nie dzieje,a juz troszke kilometrow nakreciłem.zauwazylem ze byl wczesniej wymieniany alternator.
~chrzanio gg:3872161 Pozdrawiam
Sedan W202 1.8 122KM 90kW
Czasami sie cos zdazy, u mnie od czasu kupna nie dziala ogrzewanie tylnej szyby i ogrzewanie nie chodzi tak jak powinno. Zawiesznie jesczze wymaga wymiany paru rzeczy, ale na naszych pikenych drogach to norma...Ogolnie dobrze :)
~Tomas
Sedan W202 1.8 122KM 90kW
Wymiana swiec czyszczenie filtru od LPG (norma co 30.000 km) i wymiana cewki drobiazgi ktore przeszkadzaly w delektowaniu sie jezda mercedesem. Po tych usterkach gwiazda spisuje sie doskonale.
~ŁUKASZ P
Sedan W202 1.8 122KM 90kW
nic sie nie dzieje. oprócz wspomianej wymiany drążków kierowniczych ( ok 500 zł całość) to tylko żarówka tylna padła. a i podśiwtlenie(1 żaróweczka w oświetleniu tablicy zegarow ( nie mam czssu wymienic)
Mercedes Klasa C W202 Sedan W202