Lista ocen Mazda Tribute I (14) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)

Na liście zabraknie 15 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Bartosz
Terenowy 2.0 16V 124KM 91kW
Kształt samochodu, wysokie zawieszenie i nie oszukujmy się: trochę mało mocy, przekłada się na wyższe spalanie. W mieście nie zchodzi poniżej 11,5 l/100km przy spokojnej jeździe. Trudno mi uwierzyć, jak ktoś pisze o 8-9 l/100km w mieście tym bardziej, że mam auto, które jest wyregulowane, serwisowane, z dobrym olejem i doinwestowane. W trasie minimalnie osiągnąłem 9,5 l/100km, pomiędzy Warszawą a Szczecinem i przy prędkości maks 110 - 120km/h....
~bolenie
Terenowy 3.0 V6 197KM 145kW
Ceny części na średnim poziomie. Niektóre są bardzo tanie inne trochę droższe jak w każdej rozsądnej marce (bo mamy za zachodnią granicą niektóre marki z cenami z kosmosu). Dostępność części eksploatacyjnych bezproblemowa. Jeśli chodzi o spalanie to odpowiednia i prawidłowo zamontowana instalacja LPG obniży koszty paliwa o połowę. Zamontowanie ledowych świateł do jazdy dziennej + założenie opon 215 + fizyczne odłączenie wału tylnej osi dałoby...
~Andrzej
Terenowy 2.0 16V 124KM 91kW
Jak na 2 litrowy silnik to trochę dużo 10 l benzyny, na gazie wychodzi ekonomiczniej bo 11-12 l gaziu, a to już do przyjęcia.I tak znajdzie się ktoś kto będzie narzekał.
~fan tribute
Terenowy 3.0 V6 197KM 145kW
Tutaj naturalnie jak chce się jeździć takim autem, to trzeba trochę więcej wlewać. Mój jest zagazowany i spisuje się świetnie. Zamontowałem gaz z wyższej półki- było warto!
~częstochowa
Terenowy 2.0 16V 124KM 91kW
całkiem nieźle kupując to auto nie liczyłem na spalanie 5l na 100km ;) tylko że z tym silnikiem i osprzętem nie ma żadnych problemów (pozdrawiam właścicieli nowoczesnych TD diesel)
~Artur
Terenowy 2.0 16V 124KM 91kW
Jak na auto o takich gabarytach i sylwetce to całkiem nieźle.Przeglądy w serwisie jak zwykle- drogie. Mechanicy dobrze sobie radzą i biorą mniej za usługi.
~tomek630@o2.pl
Terenowy 2.0 16V 124KM 91kW
Jak na tak duzy samochów z takim silnikiem 2.0 benzyna i napędem stałym 4x4 to nie jest tak zle 10litrów na miescie i dynamiczną jazde to wynik do przyjęcia
~prezes7
Terenowy 2.0 16V 124KM 91kW
Jak na swoj gabaryt to w normie 15 l. LPG średnio na trasie 12,5. a jak teren to i 20 zje to jest norma tego typu pojazdów 4x4
~JarekPIno
Terenowy 3.0 V6 197KM 145kW
Części są tanie w porównaniu do konkurencji.
~Madzia_forever
Terenowy 2.0 16V 124KM 91kW
no ale nie jest to małe autko miejskie.