Lista ocen Mazda Premacy I 2.0 16V 130KM 96kW 2001-2005 (13) - Wyciszenie

Na liście zabraknie 13 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Sebastian
Minivan 2.0 16V 130KM 96kW
Jeżdżąc po mieście hałasu się specjalnie nie odczuwa, bo i prędkości są znikome. Na autostradzie do 120-130 km/h też jest dobrze. Ale każdy kto jechał tym autem powyżej tych prędkości, a mi to zdarza się dosyć często na autostradach, ten wie, że jest głośno. Za głośno. Nawet podkręcanie poziomu głośności w radiu nic nie daje :)
~maximus.74
Minivan 2.0 16V 130KM 96kW
dosc dobre ,choć powyżej 120-130km/h robi sie za głosno. Podobno można to zniwelować stosujac maty wygłuszające i/lub specjalny natryskowy preparat PCV stosowany na podwozie i zakola.Dla mnie ta jedna wada jest nie istotna w gdyz zalety i przyjemnosc przeważają na tą jedna niedogodnoscią.Za wyciszenie minusik...
~Mariusz
Minivan 2.0 16V 130KM 96kW
To chyba najsłabsza strona tego auta.Faktycznie przy wysokich obrotach silnika w trakcie jazdy słychać jego pracę i lekki szum opon. Natomiast jego dość opływowy kształt nie tworzy zbytnich oporów powietrza i jest tylko lekko słyszalny.
~Fryta
Minivan 2.0 16V 130KM 96kW
Kupując Mazdę wiedziałem, że może być głośna. Silnika za bardzo nie słychać, za to praca kół, szum opon i wiatru dają się w trasie we znaki. Przydaje się sterowanie radiem z kierownicy - łatwiej zagłuszyć hałasy.
~Velmer
Minivan 2.0 16V 130KM 96kW
Może być ,bo jadąc do 100/110km/h jest oki powyżej troch głośniej.Ale gdzie jeździć powyżej ?Zresztą z rodziną cenię sobie wolną jazdę.
~KAROL
Minivan 2.0 16V 130KM 96kW
troche glosno przy wiekszych predkosciach powyzej 120km/h ale kto z rodzina jezdzi tak szybko :D
~Skoliro
Minivan 2.0 16V 130KM 96kW
Przy większych prędkościach wyciszenie auta trochę doskwiera, jest dość głośno, ale w sumie ok
~niracq
Minivan 2.0 16V 130KM 96kW
ze względu na wysokość auta trochę szumi powyżej 140km/h, no i polecam zasłaniać roletę bagażnika
~namalucha
Minivan 2.0 16V 130KM 96kW
Powyżej 120 robi się głośno ale dla mnie spokojnie do przyjęcia przy przesiadce z poprzednika Golfa 3 ;-)
~Fryta
Minivan 2.0 16V 130KM 96kW
Szum opon i praca zawieszenia - to jedyne minusy. Silnik mruczy w sam raz.