Lista ocen Mazda Premacy I 2.0 16V 130KM 96kW 2001-2005 (14) - Układ jezdny

Na liście zabraknie 12 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Fryta
Minivan 2.0 16V 130KM 96kW
Super choć dość sztywno. Promień skrętu mógłby być nieco mniejszy, ale i tak nie jest źle. Zarówno po mieście jak i w trasie sprawdza się bardzo dobrze, trzeba tylko uważać na nierówności polskich dróg. Super sprawdził się w górach (Krościenko i okolice) nieco gorzej na Roztoczu (na takich drogach to chyba tylko SUVy dadzą radę zapewnić komfort).
~Mariusz
Minivan 2.0 16V 130KM 96kW
Jak dla mnie super!Świetnie trzyma się drogi,jest stabilny jak na minivana,reaguje łagodnie na każdy ruch kierownicy, nie skacze po jezdni i nie myszkuje( chyba że jeździ się po koleinach , ale to norma),czuję się w nim bezpiecznie.Bardzo dobre hamulce z ABS-em.System kontroli trakcji działa bez zarzutu. Zawieszenie trwałe.
~Sebastian
Minivan 2.0 16V 130KM 96kW
Mam dwa komplety opon. Na zimę 15tki, na lato 16tki. Co do pierwszych - autko do normalnej eksploatacji ok. Radość zaczyna się przy 16-tkach z profilem 45 :) Trzyma się bardzo dobrze w zakrętach. Zawieszenie dobrze tłumi nierówności. Po trzech latach wymieniłem tylko kilka gum w zawieszeniu i to wszystko.
~maximus.74
Minivan 2.0 16V 130KM 96kW
Auto pokonuje zakrety jak przyklejone,zawieszenie dośc sztywne ale nie cierpi na tym komfort podróżowania.Uważam że jest to znakomity kompromis między komfortem a pewnym i stabilnym pokonywaniem szybko przejeżdżanych zakrętów.Zawieszenie zaskoczyło mnie bardzo pozytywnie.Uważam ze jest to mocna strona auta.
~KAROL
Minivan 2.0 16V 130KM 96kW
zaskakujaco dobrze trzyma sie drogi jak na tak duze auto, pewnie pokonuje zakrety, i dobrze reaguje na gwaltowniejsze ruchy kierownica nie kladzie sie jak autobus hehe
~Velom
Minivan 2.0 16V 130KM 96kW
Doskonały,rewelacja wchodzę w zakręty lepiej jak osobówką.Inaczej osobówki zostają w tyle.Zestrojenie układu jak dla mnie bardzo dobre lubię szybciej niż emeryt.
~Fryta
Minivan 2.0 16V 130KM 96kW
Nadal jestem pod wrażeniem. Prowadzi się świetnie, a zawieszenie nie wymaga częstych napraw. Przydałaby się nieco większa zwrotność.
~Velmer
Minivan 2.0 16V 130KM 96kW
Bardzo dobrze zrobiony zawias,zakręty bardzo pewnie "bierze".Brak tendencji do nurkowania
~niracq
Minivan 2.0 16V 130KM 96kW
bardzo dobre zawieszenie, świetnie trzyma się drogi, nawet w zakrętach mimo swojej wysokości
~Skoliro
Minivan 2.0 16V 130KM 96kW
Dobrze trzyma się drogi, zwłaszcza w zakrętach przy większych prędkościach