Lista ocen Mazda Premacy I 1.8 16V 100KM 74kW 1999-2005 (38) - Silnik

Na liście zabraknie 9 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Nomad
Minivan 1.8 16V 100KM 74kW
Problem polega na tym z czego się przesiadamy.Dla kogoś super a dla innego...Ja wciąż użytkuję Corolle E12 1.3 75KM.Przy tym starym autku Mazda wypada marnie.Tragicznie głośno wyje na ssaniu a stara Toyotka bzyczy.W Toyocie nie za bardzo wiem jaki dzwięk wydaje rozrusznik,bo odpala na przysłowiowy PSTRYK nawet w ekstremalnie niskich temperaturach a Mazda...odpala zawsze,ale niechętnie i trzeba pokręcić.Silnik elastyczny więc tu duży plus,nawet...
~mlodyg23
Minivan 1.8 16V 100KM 74kW
auto z takim silnikiem nadaje się bardziej do jazdy po mieście, niż między miastami, tj. 1.8L (100KM). Nie porywa zrywnością, ale da się nim jechać. Czytałem wpisy że ludzie trochę załują że nie zdecydowali się jednak na wersję 2.0 i ja również się pod tym podpisuję, ale zaznaczam że \'trochę\', ponieważ 1.8 spełnia moje oczekiwania (a 2.0 jest chyba tylko w zestawie z niskimi progami, któe w zimie bym napewno stracił).
~kefik
Minivan 1.8 16V 100KM 74kW
Silnik pracuje bardzo fajnie , równo fakt że w tym modelu brakuje niestety więcej koni mechanicznych co jest czasem zauważalne przy np.wyprzedzaniu . Ale w mieście sprawuje się bez zarzutu , no i wspominane juz przez większość wyciszenie w tym aucie no niestety jest chyba pietą achillesową Mazdy Premacy aczkolwiek do przyzwyczajenia. Spalanie : miasto-9,0 do 10,00 poza miastem 7,5 do 8,00
~Andrzej W.
Minivan 1.8 16V 100KM 74kW
Silnik bardzo elastyczny, nie jest wymagana częsta zmiana biegów dał bym 5 z \"minusem\" za silnik z racji wyciszenia, +110km/h lecz wszystko po za tym jest naprawdę świetne przy wyłączonym TCS \"zwija asfalt\" dosłownie i na benz i na LPG jestem niesamowicie zadowolony z auta wręcz określić tego nie mogę
~Kuba
Minivan 1.8 16V 100KM 74kW
Złego słowa nie można powiedzieć. Bezawaryjny. Jedyne, co zmieniam, to olej i filtry. Nie jest demonem prędkości, ale można oszczędnie pojechać w trasie, ładnie wchodzi na wysokie obroty i nie boi się tego. Pomimo sporego przebiegu absolutnie żadnych wycieków.
~radziuspe
Minivan 1.8 16V 100KM 74kW
100 KM z silnika o pojemności 1840 ccm to zdecydowanie za mało. Przydałoby się z 15 KM. Świetnie współpracuje z instalacją gazową. Po porannym odpaleniu potrafi zadymić na niebiesko, ale przez 3 tys km ubyło bardzo niewiele oleju (może ze 100 ml)
~kadetth
Minivan 1.8 16V 100KM 74kW
Silnik pracuje równo, mocy ma wystarczająco. Nie jest to auto do szybkiej jazdy, tylko do przemieszczania się z rodziną :) Autko przyspiesza już z niskich obrotów. Chyba że jest mocno załadowane.
~elgato
Minivan 1.8 16V 100KM 74kW
Bardzo cichy silnik, nawet przy 5 osobach dawał sobie radę. Na autostradzie nie jest demon szybkości (co wiadome jest z założenia) ale nie stanowiło dla mnie jakiegoś większego problemu wyprzedzanie.
~Krzysztof Sz.
Minivan 1.8 16V 100KM 74kW
Super - mógłby być trochę żywszy, ale z dobrze zestrojoną instalacją Lpg taki się staje. Tylko nowe cewki oraz przewody i oczywiście irydowe świece i będzie wszystko ok.
Dziennik kosztów dla Mazda Premacy I 1.8 16V 100KM 74kW
9,5
10,4
~abrams
Minivan 1.8 16V 100KM 74kW
silnik niezawodny, aczkolwiek ceny części powalają. Przy jeździe na gazie konieczna wymiana świec i przewodów zapłonowych(kpl dobrej jakości np.NGK to ok 700zł)