Lista ocen Mazda CX-7 (63) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 56 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Tofikkiller
SUV Facelifting 2.2 MZR-CD 173KM 127kW
Nie jest bardzo źle ale pierwszy i drugi bieg jest strasznie krutki. Zaś przełączanie biegów jest jak w SUV ' ie każda pozycja jest potwierdzona kliknięciem w tej pozycji. Szybkie przełączenie jest przez to ciężkie a nawet z uczuciem strachu, że przy szybkim przełączeniu, coś się wynieść, połamane, lub cokolwiek. Jak na Zoom zoom i całokształt CX7. Najsłabszy Punkt ?
Dodane 10 lat temu
~genimi
SUV 2.3 244KM 179kW
To moja pierwsza przygoda z automatyczna skrzynia biegów. Do niedawna zaliczałem się do zagorzałych fanów i entuzjastów manuala, jednak muszę zmienić zdanie. Na polskich drogach, a zwłaszcza w korkach automat spisuje się rewelacyjnie. Gdy trzeba trochę przycisnąć lub wykonać szybki manewr wyprzedania z pomocą przychodzi sekwencyjny tryb zmiany biegów tzw spor shift.
Dodane 15 lat temu
~moran502 malpa wp.pl
SUV 2.3 258KM 190kW
Skrzynia wydaje się doskonale zestopniowana wobec możliwości silnika. Elastyczność na 3-ce,4-ce,5-ce dotąd dla mnie nie znana. Wspaniała (ale nie wolno schodzić poniżej 2000obr/min) Ergonomiczny drążek zmiany przełożeń. Daje się wyczuć rewelacyjna synchronizacja przekładni. Pewnie są lepsze wynalazki (np.tiptronic) ale nie wyobrażam sobie nic nie robić prawą ręką i lewą nogą.
Dodane 17 lat temu
~Piotrek
SUV 2.3 258KM 190kW
Bez uwag poza tym, że zdarza się raz na jakiś czas, że jedynka nie chce wskoczyć. Ktoś dał komentarz, że tym autem trudno ruszyć płynnie i jest w tym racja. Da się, ale wielokrotnie zdarzyło mi się zgasić auto przy ruszaniu, bo dałem za mało gazu w obawie o sprzęgło, które po prostu dość wysoko łapie.
~zetor7
SUV 2.3 258KM 190kW
pracuje dobrze, raz na 100 razy pierwszy bieg wchodzi ciężko, ale to sporadyczność. Daje 4 gwiazdki tylko dlatego, że ostatnio przejechałem się fiatem punto i tam przynajmniej 2 razy lżej wchodziły biegi nie muwiąc o wspomaganiu kierownicy po włączeniu funkcji CITY (super w mieście)
Dodane 8 lat temu
~marshalo75@gmail.com
SUV 2.3 258KM 190kW
Dawno nie jechałem autem z tak słabą skrzynią automatyczną. Opóźnienia w zmianach biegów, przy hamowaniu spóźniona redukcja. Czaami mam wrażenie że głupieje. Słabo, bardzo słabo. Właściwie to jedna z 3 największych wad. Numer 1 to spalanie.
~Kriss
SUV Facelifting 2.3 MZR DISI Turbo 260KM 191kW
Biegi chodzą bez jakichkolwiek problemów, choć na początku miałem mały kłopot z trafieniem (nawyki z Vectry), ale mam wrażenie, że przełożenia nie są do końca dopasowane do mocy i zbyt często trzeba wachlować lewarkiem.
~Piotr
SUV Facelifting 2.2 MZR-CD 173KM 127kW
Przez jakiś czas był czasami problem przy wbijaniu 2ki - nie zawsze płynnie wchodziła. Od przebiegu 70tys wszystko OK. Bardzo elastyczne biegi. Czuć przyspieszenie, choć demon prędkości to to nie jest.
Dodane 8 lat temu
~takijedenzestolycy2
SUV 2.3 258KM 190kW
mam MANUAL, nie wiem czemu w opcjach na formularzu wyskakiwał tylko automat, jeżdżę głównie po mieście i przydałby się automat, ale jak chcę trochę pozapierniczać między autami to bez ręcznej ani rusz.
Dodane 11 lat temu
~MMMM
SUV 2.3 258KM 190kW
Po zakupie- szarpanie przy ruszaniu z pierwszego biegu, po renowacji silnika było tylko gorzej, dopiero całkowita wymiana silnika pomogła- samochód w końcu pokazał swoje możliwości.
Dodane 4 lata temu