Lista ocen Mazda CX-5 II SUV 2.5 SKY-G 194KM 143kW 2017-2021 (15) - Wyciszenie

Na liście zabraknie 12 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~KenLee
SUV 2.5 SKY-G 194KM 143kW
Sporo materiału wygłuszającego i przednie klejone szyby boczne robią robotę. Jedynie na betonowych autostradach słychać szum opon (mimo wygłuszenia w nadkolach). Po przeskoczeniu na dobry asfalt we wnętrzu zapada aż dziwna cisza. Być może to kwestia fabrycznych opon Toyo. Jak wyżej, na wysokich obrotach słychać silnik i wydech, ale nie jest to nieprzyjemne i po wyprzedzeniu powracamy do normalnego poziomu dźwięku.
~Damian
SUV 2.5 SKY-G 194KM 143kW
Podczas spokojnej jazdy zupełnie OK. Silnika nie słychać, a zawieszenie brzmi akceptowalnie. Po wciśnięciu gazu do oporu silnik brzmi... hmmm... sportowo? Na pewno głośno. Do tego auto trzeszczy na nierównościach. Trzeszczy konsola, tylna szyba i tunel środkowy. Dźwięki na kostce brukowej są gorsze, niż w kilkuletnim Fiacie Tipo.
~Grzegorz
SUV 2.5 SKY-G 194KM 143kW
Zdecydowanie OK oczywiście uwzględniając bryłę auta. W Peugeocie 407 kombi było deczko ciszej ale nie oszukujmy się to był kształt klina który przecinał powietrze, a CX-5 To kawała kontenera na kołach.
~Paweł
SUV 2.5 SKY-G 194KM 143kW
Jest lepiej niż było w poprzednich generacjach. Nie jest to oczywiście poziom mercedesa ale o niebo lepiej niż np. w Mazda 6 SkyActive I generacji. Jezdziłem nią i jestem tego pewien.
~Walis
SUV 2.5 SKY-G 194KM 143kW
Jest dobrze ,auto jest ciche do prędkości 160Km/h ,podczas ostrej redukcji biegu np przy wyprzedzaniu silnik wchodzi na wysokie obroty i to słychać ale generalnie jest ok
~Rafał
SUV 2.5 SKY-G 194KM 143kW
Jest to najcichsze auto, którym jeździłem. Czytałem, że mocno to poprawili w stosunku do poprzedniczki (wierzę, choc poprzedniczką nie jeździłem).
~Tomek
SUV 2.5 SKY-G 194KM 143kW
chyba najbardziej wyciszony samochód w swojej klasie - porównywałem z Toyotą raw4
~Kamilloeus
SUV 2.5 SKY-G 194KM 143kW
Oj naprawdę się postarali, jest cicho nawet przy 160/h. Szacun mazda.
~jarecki_68
SUV 2.5 SKY-G 194KM 143kW
Jak na tak wysokie auto jest bardzo cicho.
Dziennik kosztów dla Mazda CX-5 II SUV 2.5 SKY-G 194KM 143kW
9,7
10,7
~Maciej
SUV 2.5 SKY-G 194KM 143kW
Do 110km/h bardzo cicho. Potem już jest gorzej.
Mazda CX-5 II SUV