Nie ma samochodów idealnych ale ten jest temu bliski.
Jak na silnik nie wspomagany turbo - bardzo dobrze
Działa bez zarzutu. Mogłaby mieć dłuższe przełożenie na 2 biegu.
Minus jedna gwiazdka za działanie asystenta utrzymania toru jazdy. Działa nerwowo i nieprecyzyjnie podczas jazdy w łukach drogi o większym promieniu.
Brak uwag co do spasowania i hałasów. Wygląd nadwozia może się podobać.
Jak na suv jest o.k. System kamer 360 i asystenci wykrywania ruchu poprzecznego i martwych stref eliminują ewentualne nie dogodności z racji konstrukcji nadwozia.
Wszystko na swoim miejscu. Wygoda sterowania systemem info-rozrywki za pomocą pokrętła lub głosowo. Fizyczne przyciski i pokrętła sterowania klimatyzacja. Siedzenia wygodne - testowane ostatnio na trasie 1500km. Czytelne wskaźniki - moje ulubione klasyczny budzik :) Świetny head-up display.
Latem i w chłodne dni - bez zarzutu. Działa cicho i sprawnie. Zimą nie miałem okazji jeszcze korzystać. Na razie bez zastrzerzeń.
Bez uwag. Jednym słowem komfortowo i wygodnie.
Przy prędkościach powyżej 140km/h jest już głośniej ale nie tragicznie. Poniżej tej prędkości i niższych jest o.k. To moje subiektywne odczucia.
Jeszcze nie serwisowałem. Jeśli chodzi o zużycie paliwa to średnie spalanie 7,1-7,3l / 100km - jazda miejska 40%, trasa poza miejska 50%, autostrady 10%. Podczas długiej trasy na autostradzie w limitach prędkości spalanie średnie 7,2l / 100km
Bardzo dobry samochód z bardzo dobrym wyposażeniem za te pieniądze. 6 lat gwarancji w cenie pojazdu.
Od nowości stuki z przednich kolumn mc person. Serwis próbował skasować luz - na chwilę pomogło, ale znowu zaczynają pojawiać się hałasy.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 SKYACTIV-G 165KM 121kW