Ogólnie auto dobrze wykonane. Materiały wysokiej jakości, samochód będę zawsze porównywał do BMW bo z ta marką jestem cały czas związany. Żona dla koloru przesiadła się na Mazdę :). Większych zastrzeżeń nie mam, poza:
1. kierownica jest ogrzewana tylko częściowo, co uważam za totalną porażkę. Nieprzyjemne uczucie dla rak przy manewrach skręcania i parkingowych, nagle z ciepłej łapiesz zimną część kierownicy. Gdyby,m samochód kupował w zimie, i to sprawdził, do zakupu by nie doszło. Jak poinformował mnie sprzedawca we wszystkich Mazdach tak jest, w BMW nie :).
2. Czujniki ciśnienia w kołach sygnalizują jedynie spadek ciśnienia, a nie pokazują jaka jest wartość cienienia w ogumieniu, według mnie też do poprawy...
3. Ten silnik trochę za mułowaty do takiego samochodu, niestety z szyberdachem od ręki był tylko taki model dostępny więc jest kupiony.
4. Klapka wlewu paliwa wykonana z blachy jak puszka od coli
5. Maska silnika mogła by być na amortyzatorach , a nie podpierana na patyk :)
Poza tym na razie żadnych uwag :)
Słabe osiągi jak na to auto, trzeba kręcić na wysokie obroty, żeby jakoś to jeździło
4 gwiazdki tylko dlatego że 6 biegowa i nie dorównuje skrzyniom dwu sprzęgłowym, i zostaje w tyle za 8 biegowym ZF. Ale ogólnie nie mam zastrzeżeń, bieg zmienia płynnie nie szarpie.
Fajnie zestrojone zawieszenie, czujesz, że jedziesz i masz kontakt z nawierzchnią, poręczna w manewrowaniu.
bez zastrzeżeń
jest ok
wszystko na swoim miejscu, poręcznie rozlokowane, niewiele brakuje do ergonomii BMW
poza tym, że kierownica nie jest ogrzewana na całym obwodzie to nie mam zastrzeżeń, fotele szybko się nagrzewają wentylacja pracuje ok, zawsze kupuje auta z szyberdachem co poprawia wymianę powietrza we wnętrzu.
wystarczająca
jest ok
na razie nie mogę ocenić bo nic się z autem nie dzieje, zużycie paliwa na akceptowalnym poziomie , średnio 7,3 na 100 km. Napęd tylko na przód.
tak z 10% mogła by być tańsza, szkoda, że polityka Mazdy nie jest skierowana na wyższe upusty cenowe, zawsze to klienta dopieszcza :)
bez uwag
brak