AutoCentrum.pl
Ulubione stacje paliw
Ustawienia konta
Wyloguj
Gorące tematy
Sprawdź VIN przed zakupem!
Ile
CX-3
Lista ocen
(30) - Skrzynia biegów
Na liście zabraknie
opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
filtry
Wybierz
wyniki
~Dzieci Kapitana Klossa
Crossover 2.0 SKY-G 120KM 88kW
Uleżała się i nic nie haczy. Natomiast lewarek chodzi za ciężko co wbrew opiniom nie ma nic wspólnego ze sportem. Skrzynia powinna mieć wyrażniejszy skok a lewarek powinien wchodzić lekko. Największy minus to jednak umiejscowienie wstecznego oraz jego wbijanie - skok jest tak niewyraźny, że nigdy nie wiadomo, czy jest 1, czy R (jedyne po czym poznajemy to obraz kamery i sygnał dźwiękowy, ale ten pojawia się zdecydowanie za późno). Zawracania w...
5 lat temu
~Eri
Crossover 2.0 SKY-G 120KM 88kW
To moje pierwsze auto z automatem i może nie będę obiektywny, ale dla mnie to REWELACJA ! Radzę wybrać konfigurację z automatem nawet kosztem uboższej wersji. Manetki przy kierownicy dają frajdę... Przycisk SPORT nie jest tylko bajerem, auto zupełnie inaczej reaguje w tym trybie... Genialnie jest też rozwiązany system i-Stop który reaguje w zależności od siły nacisku na hamulec.
~sebtur
Crossover 2.0 SKY-G 120KM 88kW
Automat - to drugi gł. atut tego samochodu. Mam porównanie z automatem opla insigni ( jeżdżę na co dzień ) Tak więc w Cx-3 chodzi dużo sprawniej tzn. przełącza biegi płynniej i to odczuwalnie płynniej. W jeździe po mieście to sama przyjemność. Na jazdach próbnych ( dwóch ) przed zakupem jeździliśmy samochodem z manualną skrzynią - i tu czułem pewien niedosyt. Dlatego zdecydowanie polecam automat.
9 lat temu
~Marek Nowak
Crossover Facelifting 2.0 Skyactiv-G 150KM 110kW
Klasyczny automat, działa bardzo płynnie i nigdy nie szarpie. Jedynie do czego można się przyczepić, to utrzymywanie wysokich obrotów i późne przekładanie na wyższy bieg po dynamicznym ruszeniu. Według ASO - tak ma być. Podczas łagodnej i spokojnej jazdy, biegi zmieniają się praktycznie niezauważalnie.
5 lat temu
~kd
Crossover Facelifting 2.0 Skyactiv-G 121KM 89kW
Jest dobrze, ale nie na tyle, abym był zachwycony. Być może to kwestia przyzwyczajenia. W trybie sport ciągnie do 4-5 tys. obrotów i jest głośno, normalnie dość harmonijnie, choć jak na mój gust za mało żwawo. No ale zawsze można operować manetkami - sprawdzają się dobrze.
7 lat temu
~kastomi
Crossover 2.0 SKY-G 120KM 88kW
Miałem kilka lat przerwy w jeżdżeniu samochodem z automatem (poprzedni VW Passat B6 z DSG) i jestem pod dużym wrażeniem - aż dziw że jest to zwykły automat. Pracuje równo, nie szarpie, dobrze dobiera biegi, w trybie sport nie żyłuje silnika, ale daje duzą przyjemnośc z jazdy
~sti
Crossover 2.0 SKY-G i-ELOOP 150KM 110kW
Krotkie skoki, mechaniczna praca (odczuwalny klik przy wrzuceniu biegu), biegi zmienia się bardzo przyjemnie. Sprzęgło nie szarpie, co umożliwia płynną zmianę biegów, niemal jak w automacie.
3 lata temu
~Zwobot
Crossover 2.0 SKY-G 120KM 88kW
Działa sprawnie. Lubi zdecydowanego kierowcę - jedź spokojnie lub dynamicznie. Wówczas działa optymalnie. Jeśli brakuje Ci zdecydowania skrzynia twojej CX-3 potrzebuje też chwilę do namysłu.
7 lat temu
~Michał
Crossover 2.0 SKY-G 120KM 88kW
Kłopoty z wrzucaniem biegów - skrzynia manualna, szczególnie 1, czasami trzeba jeszcze raz wcisnąć sprzęgło i wtedy zatrybi, irytuje to gdy trzeba zebrać się ze skrzyżowania a jedynka nie wchodzi od razu.
~Pedros77
Crossover 2.0 SKY-G 120KM 88kW
Jak na pierwszy automat Mazdy jest OK. Niewiele podszarpuje i ogólnie należy uznać, że zmienia biegi płynnie. Jest przy tym dosyć szybka. W trybie sport mocno przeciąga obroty i silnik nieprzyjemnie wyje.
9 lat temu
Poprzednia