Lista ocen Mazda 626 V Hatchback 2.0 115KM 85kW 1997-2002 (27) - Wyciszenie

Na liście zabraknie 18 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Igson
Hatchback 2.0 115KM 85kW
To zdecydowanie pieta achillesowa tego auta, mogli to podratować dobrym zestawem audio ale jest średni. Gdybym nie jechał 4 sztukami Mondeo Mk2 to dałbym 1 gwiazdkę, jednak tam jest metr mułu, w Maździe da się prowadzić rozmowy przy 120 na autostradzie w Mondeo wszyscy siedzą cicho bo szkoda gardła, więc zawsze może być gorzej. :)
~kolo1989r
Hatchback 2.0 115KM 85kW
Na postoju nawet nie slychac pracy silnika. Juz nieraz znajomi chcieli odpalac auto, bo mysleli iz jest wylaczone. Podczas jazdy troche gorzej, lecz jezdzilem duzo bardziej halasujacymi i slabiej wyciszonymi autami. A tak a propos to system naglasniajacy jak na seryjny to dziala naprawde super.
~n.pawcio@yahoo.co.uk
Hatchback 2.0 115KM 85kW
Tak jak pisalem na poczatku, do 160 jest cicho. Potem znosnie. W pasku bylo ciszej ale dzwiek silnika nie do zaakceptowania. Tutaj nie trzeba radia. nawet moja partnerka lubi czasem posluchac jego odglosow. Zawieszenie pracuje raczej cicho. Wiele zalezy od opon.
~Robert
Hatchback 2.0 115KM 85kW
Komfort, który oferuje samochód byłby wysoki gdyby nie naprawdę głośny silnik. Nie wiadomo nawet dlaczego bo są wykładziny tłumiące. Jedyną pocieszającą rzeczą jest to, że przy prędkości powyżej 160 hałas nie wzrasta znacząco i nadal da się rozmawiać.
~Grzesiek
Hatchback 2.0 115KM 85kW
Tu można mieć lekkie zastrzeżenia ale mozna to tez tłumaczyć tym ze ktoś poprostu nie dbał o uszczelki bo jak je dobrze nasmarowałem to konfort jazdy znacznie sie poprawił i szumy za okna były dużo mniejsze
~TheMichcio
Hatchback 2.0 115KM 85kW
Jakie wyciszenie!?! Nie spodziewałem się, że w benzyniaku będzie tak głośno. Słychać wszystko-silnik,szum opon i pracę zawieszenia.Przy 140 kmh jest b. głośno nawet nie próbowałem więcej
~62620gf
Hatchback 2.0 115KM 85kW
Wyciszenie w wersji po lifcie jest lepsze, ale i tak mogłyby być wygłuszone lepiej nadkola, bo na agresywnym bieżniku do kabiny dochodzi hałas
~kierowca od 15 lat
Hatchback 2.0 115KM 85kW
Przy większych prędkościach tj. od 120km/h bardziej szumi wiatr niż silnik.Mogłoby być ciut lepiej wyciszone. Przy niższych prędkościach komfortowo.
~Żądi
Hatchback 2.0 115KM 85kW
największy minus samochodu. świst powierza powyżej 100 Km/h mnie denerwuje, skrzypiąca deska rozdzielcza w jednym punkcie, coś w bagażniku czasem stuka:)
~Kozik
Hatchback 2.0 115KM 85kW
Hmmm.Jedyny minus to wyciszenie.do 120 znosnie ale powyzej strasznie glosno sie robi...aha nie jedyny bo jeszcze twarde zawieszenie.
Mazda 626 V Hatchback