Lista ocen Mazda 626 V Hatchback 2.0 115KM 85kW 1997-2002 (24) - Układ jezdny

Na liście zabraknie 21 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Robert
Hatchback 2.0 115KM 85kW
Nie jest to klasa Passata, ale prowadzi się w miarę pewnie. Nastawiony raczej na komfort więc nadwozie wyraźnie się przechyla, nadsterowność jak dla mnie występuje za wcześnie ale łatwo to opanować. Bardzo dobra kierowalność przy gwałtownym hamowaniu co sam sprawdziłem. Przy prędkości max. (czyli ok. 190) nie ma wrażenia, że za chwilę odfrunie z drogi ale tu ta miękkość trochę przeszkadza.
~Igson
Hatchback 2.0 115KM 85kW
Niska, szeroka oś, wielowahacz, kolumny mcphersona, testowałem nawet wchodząc z dużą prędkością w ostre zakręty i jedzie jak po szynach, jestem zaskoczony w passacie, bravie czy mondeo miałem wrażenie, że koła pojadą w prawo a buda prosto, tutaj nawet nie czuć przeciążenia. TCS wyratował mnie już raz podczas aquaplaningu.
~Grzesiek
Hatchback 2.0 115KM 85kW
Jedynym moim zastrzezeniem jest to, ze zadaża sie oczywiście jak sie dość szybko wchodzi w rondo to potrafi zarzucić tyłem, a np innymi samochodami jakimi jeździłem przy tej samej prędkości takie zachowanie nie mało miejsca
~n.pawcio@yahoo.co.uk
Hatchback 2.0 115KM 85kW
Bardzo dobry, wrecz doskonaly. Jezdzilem poprzednio passatem B5, Xantia, Vectra. Zaden nie dorownuje Mazdzie. Twardo, ale bardzo komfortowo. Nie czuc kazdego kamyka jak w pasku, jednoczesnie duzo twardziej niz w xantii.
~TheMichcio
Hatchback 2.0 115KM 85kW
Po pierwsze to drogi w eksploatacji, zwykłe tulejki tylnego stabilizatora ok.50zł.Ogólnie dobrze trzyma się drogi ale każdą, nawet najmniejszą dziurę czuć i słychać jakbyśmy wjechali w niewiadomo co.
~kolo1989r
Hatchback 2.0 115KM 85kW
Nieraz przy zbyt duzej predkosci na łukach zarzuca minimalnie tylem, a wiec jest nadsterowna. Choc mysle, ze pelna butla gazu, ewentualnie bagaz z tylu zmniejszy ten efekt.
~mlodyas
Hatchback 2.0 115KM 85kW
Dobrze trzyma się drogi. Chociaż czasem przy wchodzeniu z dużą prędkością w ostrzejszy zakręt mam wrażenie jakbym miał zaraz wylecieć z trasy.
~syriusz
Hatchback 2.0 115KM 85kW
Pięknie się prowadzi (Ostatnio na autostradzie ktoś wystawił pachołek na środek lewego pasa - moja madzia przeszła test łosia bez zarzutu)
~Piotr
Hatchback 2.0 115KM 85kW
Trochę twarde zawieszenie, ale za to doskonale czuć co się dzieje na drodze. Dla mnie na \"+\", chociaż mogłoby pracować nieco ciszej.
~marcinmag
Hatchback 2.0 115KM 85kW
bez zarzutu kierownica czuła na ruch pozwala sprawnie poruszac sie po drodze i sprawnie omijac ewentualne przeszkody.
Mazda 626 V Hatchback