Lista ocen Mazda 626 V Hatchback 2.0 115KM 85kW 1997-2002 (25) - Bezawaryjność (drobiazgi)

Na liście zabraknie 20 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~n.pawcio@yahoo.co.uk
Hatchback 2.0 115KM 85kW
Wymienilem: zacisk tylnego hamulca - £70, alternator uzywany £ 20, silniczek przedniej szyby £20. Robocizna ok. £ 60. Oprocz tego tylko wymiany eksploatacyjne - oleje , filtry, plyny, klocki hamulcowe po 140 tys km!!! Teraz czeka mnie wymiana amortyzatorow tylnej klapy. Planuje zalozenie LPG. Powinno byc o wiele taniej.
~Robert
Hatchback 2.0 115KM 85kW
Kupiłem ten samochód ze Szwajcarii z przebiegiem 180 tys. Wnętrze wyglądało jak nowe i nadal tak wygląda. Przez rok spaliły mi się 4 żarówki w reflektorach, jedna od podświetlenia tablicy. W ostatnie mrozy zamarzły siłowniki od tylnej klapy co jest lekko irytujące. Zawieszenie - po 24 tys. po polskich drogach padły 3 końcówki stabilizatora.
~Kris
Hatchback 2.0 115KM 85kW
Jeśli chodzi o drobiazgi to świecąca się kontrola od poduszki - podobno jakiś czujnik w siedzeniu za to odpowiedzialny (przywykłem do tego). Czujniki ABS. Niestety pojawiająca się rdza w paru miejscach, no ale nie mam pewności czy auto bezwypadkowe - chodź oczywiście sprzedawca zapewniał że tak :) Poza tym wszystko OK.
~Grzesiek
Hatchback 2.0 115KM 85kW
Tu jestem bardzo miło zaskoczony miałem kilka samochodów i powiem ze tu mi sie tylko spaliły zarówki na desce rozdzielczej i ciagle wypalanie sie żarówek H7. Drugie co mnie denerwowało to częste wybijanie sie elementów przebubowych w zawieszeniu ale to moze nasze drogi heh
~kolo1989r
Hatchback 2.0 115KM 85kW
Po zakupie czekalo mnie kilka napraw, ale to chyba z tego wzgledu, ze poprzedni wlasciciel przez 4 lata tego nie robil. A i wczesniej, w Niemczech, tez niewiele bylo robione np. przewody wn wytrzymaly 13lat, akumulator 11, a wiele z czesci jeszcze nie bylo wymienianych od nowosci:D
~brevo
Hatchback 2.0 115KM 85kW
popsuł się czujnik maty pasażera w oryginale koszt 4 tyś całej maty!!! auto warte 9! padł czujnik temp, ogólnie mi sie ten samochód sprawował przeciętnie ale jak zwykle zwalam na to, że taki zakupiłem
~artur.wiaderny@wp.pl
Hatchback 2.0 115KM 85kW
Największym zaskoczeniem dla mnie było to iż wszystkie podzespoły w samochodzie (elektryka, klima) były sprawne i funkcjonują nadal doskonale spełniając swoje zadania.
~Scorponok86
Hatchback 2.0 115KM 85kW
Właściwie to tylko problem z otwieraniem lewych tylnych drzwi od środka i zerwana linka do otwierania bagażnika.
~kierowca od 15 lat
Hatchback 2.0 115KM 85kW
Kabel od czujnika abs potrafi się przerwać ale na szczęście po złączeniu, abs działa a kontrolka sama zgasła bez użycia komputera.
Dziennik kosztów dla Mazda 626 V Hatchback 2.0 115KM 85kW
8,6
9,6
~Grzesiek
Hatchback 2.0 115KM 85kW
U mnie to notoryczne wybijanie elementów gumowych przedniego zawieszenia, lecz to moze przez nasze polskie drogi
Mazda 626 V Hatchback