Lista ocen Mazda 6 III Kombi Facelifting 2016 (12) - Silnik

Na liście zabraknie 3 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Piotr
Kombi Facelifting 2016 2.5 SKYACTIV-G I-ELOOP 192KM 141kW
Bardzo dobry. Dynamiczny i elastyczny, a zarazem jakiś taki dostojny. Dobrze dogaduje się z AT. Podobno trwały i bezobsługowy. Miło mruczy przy ostrzejszym potraktowaniu pedałem przyspieszenia. Przyspieszenie niewiele ponad 7s do 100km/h. Jeżdżę dość spokojnie ale kilka razy miałem okazję przetestować możliwości tego auta i byłem dość pozytywnie zaskoczony.
~Makiks
Kombi Facelifting 2016 2.0 SKYACTIV-G 145KM 107kW
Silnik sprawuje się bardzo dobrze, ale przydałoby się trochę więcej mocy i momentu obrotowego, ale zato odpłaca się niskim zużyciem paliwa choć nie jest ono tak niskie jak podae się w danych techicznych tego samochodu. Śfednio trzeba do danych oficjalnych ok. 1-1,5 l/100 km. To i tak jest bardzo dobry wynik jak na tak obszerne kombi.
~Krzysztof
Kombi Facelifting 2016 2.2 SKYACTIV-D I-ELOOP 175KM 129kW
Byłaby wyższa ocena gdyby nie irytujący system automatycznego wypalania DPF-u, który pogarsza i tak już nie najlepsze spalanie. DPF wypala się co ok. 250km co podobno jest normą, chociaż jeżdżę głównie na trasach. Wg komputera kosztuje mnie to średnio 0,4l/100km, czyli jakieś 2500zł na 100tyś. km...
~M 6
Kombi Facelifting 2016 2.5 SKYACTIV-G I-ELOOP 192KM 141kW
192 KM jest wspaniały 7.3 - 7,5 s do setki ( potwierdzone przez niezależne źródła ) zrobienie tym autem 300 tys to pikuś . Dodatkowo w trybie Sport wspaniały odgłos płynie z pod maski. Dodatkowo wstaje rano od razu daję gaz do dechy bo mogę tam niema turbo nic mi się nie sypnie .
~wal0r
Kombi Facelifting 2016 2.0 SKYACTIV-G I-ELOOP 165KM 121kW
Pozytywne zaskoczenie choć trzeba się przyzywczaić. Oczywiście nie ciągnie bardzi nisko trzeba go mocno wkręcić na obroty. Właściwie zabawa zaczyna się ok 3200 obrotów. Narazie nie krece go zbytnio ale to cos niezmiernie przyjemnego bo dźwięk tez niczego sobie
~Lukasz
Kombi Facelifting 2016 2.5 SKYACTIV-G I-ELOOP 192KM 141kW
Silnik jest świetny 2.5 litra bez zadnej turbiny jestem przekonany ze to jest najwiekszy atut tego auta, znam osoby ktore jezdza wersjami przedliftowymi i maja przejechane po 100 -150 tys km i silnik jest bezawaryjny nic zlego sie nie dzieje, nie uznaje dieslów,
~Zenon234
Kombi Facelifting 2016 2.5 SKYACTIV-G I-ELOOP 192KM 141kW
Prosta trwała nie wysilona konstrukcja . Nie martwię się czy ciepły czy zimny turbo i inne pierdoły nie padną ( do setki ma 7,3 - 7,8 tak wynika z nie zależnych testów )
~TUN
Kombi Facelifting 2016 2.0 SKYACTIV-G I-ELOOP 165KM 121kW
do normalnej jazdy jest wystarczajacy. ladnie brzmi przy przyspieszaniu. dla amatorow sportowych wrazen bedzie za slaby
~Piotr
Kombi Facelifting 2016 2.0 SKYACTIV-G I-ELOOP 165KM 121kW
Samochód nie nadaje się do ścigania spod świateł, natomiast bardzo przyjemnie wyprzedza się nim na trasie.
~Kojak
Kombi Facelifting 2016 2.0 SKYACTIV-G I-ELOOP 165KM 121kW
Elastyczny, potrafi być oszczędny, ale chętnie się wkręca na obroty, każdy się z nim zaprzyjaźni.
Mazda 6 III Kombi Facelifting 2016