Lista ocen Mazda 6 I Hatchback 1.8 MZR 120KM 88kW 2002-2008 (27) - Ergonomia

Na liście zabraknie 25 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Jacek
Hatchback 1.8 MZR 120KM 88kW
To co jest obsługiwane rękami jest dobre a nawet bardzo dobre. Połączenie funkcjonalności z minimalizmem. W obszytej skórą kierownicy multimedialnej, wiele funkcji można obsługiwać nie odrywając rąk od kierownicy. Niestety równie dobrej opinii nie można wydać pozycji za kierownicą. Kiedy kupiłem ten samochód całe 500 km jakie miałem do domu regulowałem siedzenie bo nie mogłem znaleźć sobie za kierownicą odpowiedniej pozycji. Ta ostatnia uwaga...
~Ja
Hatchback 1.8 MZR 120KM 88kW
Właściwie jedyną rzeczą do, której można się doczepić to zbyt daleko odsunięty do tyłu podłokietnik. Oprócz tego wszystko na swoim miejscu. Wszystkie przełączniki, przyciski i pokrętła obsługuje się z pełną wygodą. Wszystko (oprócz podłokietnika) umieszczone tam gdzie trzeba - lekko, łatwo i przyjemnie. Mam wersję z tempomatem i sterowaniem radia na kole kierownicy - co jeszcze bardziej ułatwia obsługę. Najwygodniejsze fotele w jakich niałem...
~nie kupuj freelandera
Hatchback 1.8 MZR 120KM 88kW
No tu się kłania japońska pomysłowość w ustawianiu różnych przycisków tak, żeby ciężko było je znaleźć! Jednak po jakimś czasie można się przyzwyczaić. Fajnie, że w standardzie jest dużo fajnych gadżetów - np sterowanie radiem i tempomatem w kierownicy - niby nic, ale świetna sprawa.
~Wafel666
Hatchback 1.8 MZR 120KM 88kW
Wszystko pod ręką, proste lecz wcale nie ubogie wykończenie. Dla osoby ok. 180cm podłokietniki leżą idealnie i nie można narzekać na brak wygody pod tym względem.
~PAWELWN
Hatchback 1.8 MZR 120KM 88kW
Wszystko na swoim miejscu tak jak być powinno. Przyznam się że po zakupie do tej pory ani razu nie sięgnąłem po instrukcje obsługi. Wszystko obsługuje się intuicyjnie.
~rassel_2003
Hatchback 1.8 MZR 120KM 88kW
Posiadam lifta ktory wsrodku jest idealny, przyciki i pokretla w dobrych miejscahc, przyciko info mogl by byc na kierownicy zamiast na konsoli.
~Willu
Hatchback 1.8 MZR 120KM 88kW
Idealnie.Wszystko pod ręką. Każdy kto wsiada odrazu czuje się jakby tym autem jeździł od lat. Podobne uczucie miałem tylko jak jeździłem Toyotą Cariną.
~Rafal
Hatchback 1.8 MZR 120KM 88kW
generalnie nieźle. jest pare rzeczy, które mogłyby być lepsze, natomiast auto jest bardzo sensownie przemyślane
~Michał Szalk
Hatchback 1.8 MZR 120KM 88kW
Proste w obsłudze bez udziwnień - poza zmianą godziny na zegarze - prawie nierealne - ale są przecież instrukcje obsługi
~codemaster
Hatchback 1.8 MZR 120KM 88kW
No tu nie potrafie sie przyczepić do niczego. Wszystko na swoim miejscu. No może tylko to że dywaniki nie mają przypięcia ...
Mazda 6 I Hatchback