Lista ocen Mazda 323 VI F 1.8 16V 114KM 84kW 1998-2001 (22) - Układ jezdny

Na liście zabraknie 6 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~rock
F 1.8 16V 114KM 84kW
Samochód świetnie się prowadzi, bajka. Trzyma sie drogi jak przylepiony mozna wchodzi z duza predkościa w zakręty, a oponki nawet nie zapiszcza. Może torszke mało komfortowo po naszych drogach, ale sztywne zawieszenie przynajmniej tak szybko sie nie wybije. Do wnętrza nie dochodza, zadne trzaski, piski czy pukani mimo iz samochód ma przejechane 171tys; jak dla mnie rewelacja
~mlodyldz
F 1.8 16V 114KM 84kW
Auto pewnie trzyma się drogi, Odnoszę wrażenie, że prawie w ogóle nie przechyla się na boki, nawet gdy przesadzimy z prędkością, pomagają systemy ABS i TCS, niestety nasze drogi nie chcą do końca współpracować z zawieszeniem Mazdy;/ jest twardo, trzeba uważać na większe dziury, a po wjechaniu w takową ma się wrażenie że pół auta zostało na asfalcie;/
~michal_lesicki@op.pl
F 1.8 16V 114KM 84kW
Fantastyczne własności jezdne! Auto jedzie jak po sznurku, gdyby precyzyjniejszy był uklad kierowniczy, prowadzilaby sie niemal jak BMW. Bardzo duże rezerwy ma zawias, można się o tym przekonac sprawdzając to na górskich serpentynach. Ogromna przyjemnośc, fantastyczne prowadzenie! Rysą na wizerunku jest głosna praca zawieszenia.
~djdejvidczenko
F 1.8 16V 114KM 84kW
Przód McPerson tył wielowahacz. Jeździ jak po torach. Nie czuć wiatru jadąc trasą. Mogę powiedzieć że idealnie. Dla mnie lepiej sie prowadzi niż e46. Układ kierowniczy sztywny, bardzo toporny, dla mnie idealnie.
~KAROL W.
F 1.8 16V 114KM 84kW
NA POLSKIE DROGI JEST AUTEM O ZBYT TWARDYM ZAWIESZENIU ALE JEST TO SAMOCHUD O ZACIĘCIU SPORTOWUM WIĘ MUSI BYĆ TWARDO ZAWIESZONY, A NA POLSKIE DROGI NIWE MA SAMOCHODÓW Z DOBRYM ZAWIESZENIEM.
~anders2@vp.pl
F 1.8 16V 114KM 84kW
Tutaj 323F jest w głównej czołówce auto prowadzi się wyśmienicie gdyż ma niskie zawieszenie więc każdy manewr Mazdą nie jest dla pasażerów huśtawką na statku.
~djdejvidczenko
F 1.8 16V 114KM 84kW
Git. Zostaje mi tylko oponki wymienić z przodu bo zostało około 2mm i nic tylko jeździć :) po prostu czujesz ten samochód
~Ali Łódź
F 1.8 16V 114KM 84kW
Auto prowadzi się dobrze. Jest to zasługa twardego zawieszenia. Cierpi za to trochę komfort jazdy na naszych drogach.
~MAROKO
F 1.8 16V 114KM 84kW
Dobre trzymanie boczne za pomocą seryjnych foteli kubełkowych. Wspomaganie, ABS. Hamulce ogólnie mogły by być lepsze ale jest OK.
Dziennik kosztów dla Mazda 323 VI F 1.8 16V 114KM 84kW
7,9
~grzesiek
F 1.8 16V 114KM 84kW
bardzo twarde zawieszenie, czuć każdy kamyk, na dobrym asfalcie auto płynie (takich dróg niestety mało)
Mazda 323 VI F