Lista ocen Mazda 323 IV BG (64) - Przestrzeń dla kierowcy i pasażerów

Na liście zabraknie 68 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~rafal.sowik@gmail.com
BG 1.6 16V 88KM 65kW
Przy moich wspomnianych 175 cm wzrostu na brak miejsca narzekać absolutnie nie mogę. Na przednich fotelach jadąc we dwoje jest wręcz rozpustnie, miejsca ile dusza zapragnie. Na tylnym siedzeniu dla dwum osobom też jest wygodnie, trzem siadać tam raczej nie. Dwóch pasażerów po 188 cm i 186cm wiozłem i nie narzekali na ciasnotę przy moim położeniu fotela kierowcy. 2 foteliki dziecięce też weszły i nie było narzekań. Problemem są boki samochodu,...
~Nex1130
BG 1.3 67KM 49kW
Kierowca siedząc z przodu ma sporo miejsca, jednak spokojnie może oprzeć lewy łokieć na drzwiach i prowadzić auto lewą ręką, stabilnie bez problemów, by prawą zmieniać bieg, bawić się radiem bądź drapać po głowie ;) 5 bieg wchodzi bez kolizyjnie z kolanami przedniego pasażera. Tyłem się nie zajmujemy, bo taki mały Hatchback nie może miec tej przestrzeni dużo. Jednak kumpel mierzący 190cm+ siedząc z tyłu nie narzekał na komfort jazdy.
~metalkodi
BG 1.3 16V 73KM 54kW
Jestem dość wysoki 198 cm , a jednak mieszczę się do auta dość na pozór małego, zaraz po zakupie koledzy z pracy powiedzieli że muszą zobaczyć jak ja wsiadam bo nie wierzyli że ja tam wejdę :) z tyłu dużo miejsca dla pasażerów najlepiej dwóch, bagażnik spory a po rozłożeniu siedzeń to już miejsca jest dość dużo ostatnio przewiozłem za jednym zamachem lodówkę i zmywarkę na leżąco ale zawsze:P
~Konrad
BG 1.3 16V 73KM 54kW
Tutaj daje komplet gwiazdek ! Z tego względu , że miejsca w srodku jest na prawde duzo , tak jak dla mnie (190cm) wzrostu jeszcze mam z (6cm nad glową ) , fotel odsuniety srednio, a z tyłu osoby powyzej 190cm nie mają problemu , na nogi tez jest bardzo duzo miejsca. Jak na takie autko , bagażnik również spory !
~Mansun
BG 1.7 D 56KM 41kW
Mam ponad 2,00 m wzrostu a siedze sobie wygodnie choc wtedy dla pasazera za moimi plecami jest troszke mało miejsca. jednak częsciej jeżdzę sam lub z jednym pasazerem. Bagaznik super pojemny wchodza swobodnie 4 koła zimowe na felgach a w Golfie III wchodziły 2-3 koła i był problem zeby dobrze zamknąc bagaznik.
~Konrad Z.
BG 1.3 16V 73KM 54kW
Tutaj jest doskonale ! Ja mam 190cm wzrostu , i nad głową mam jeszcze hoho . Na nogi również . Mimo , że fotel jest przesunięty do końca , to z tyłu siedziały 3 osoby o wzroście ok. 190cm i było im bardzo wygodnie !!! Ilość miejsca jest zadziwiająca i wręcz przebija samochody 4/5drzwiowe !
~unknown
BG 1.7 D 56KM 41kW
Auto jest średnich gabarytów, ale przestrzen w środku jest dość spora. Bez problemów zmieszczą sie tam 4 dorosłe osoby, jednak wysocy pasażerowie moga mieć mało miejsca z tyłu na kolana. Nie zachęcam do wyjazdów w długie trasy w 5 osób......Bagażnik spory jak na takie auto, dlatego bardzo dobrze.
~Prasco
BG 1.6 16V 88KM 65kW
Mam 195cm i nie narzekam na brak miejsca. Nikt poza mną nią nie jeździ więc nie oceniam wygody na tylnej kanapie. Zaleta - bardzo wygodna dla mnie pochylona do tyłu pozycja za kierownicą (jak komuś nie odpowiada to może jeździć z prostym fotelem a nie w pozycji półleżącej)
~Paweł Sikora
BG 1.7 D 56KM 41kW
Jeżdżę w większości sam, więc na brak miejsca nie ma co narzekać :) Jest to wersja 3D - komfortowo można w niej podróźować w 4 osoby. 5 to już tłok :P. Jak na małego hatch´a ma spory bagażnik, składaną asymetrycznie kanapę, także w razie potrzeby sporo można wrzucić,

Usterki Mazda 323 IV

Liczba wpisów: 18

Mazda 323 IV – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~Andrew
BG 1.7 D 56KM 41kW
Dużo miejsca na nogi . Jestem niechudy, dobrze wyczesany,mam komórke i zestaw głośnomówiący.Z tyłu dla mojej rodzinki jest nawet całkiem wygodnie, nawet piesek się zmieści pod nogami, 3 ossoby z tyłu to z lekka przesada. To duże obciążenie dla silnika.
Mazda 323 IV BG