Lista ocen Lexus GS II (31) - Silnik

Na liście zabraknie 12 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~K1
Sedan 3.0 223KM 164kW
SILNIK MADE IN JAPAN! Nie trzeba się tu rozpisywać, auto ma 15 lat, a silnik cyka jak nowy. Praca rewelacyjna, szybko się zbiera po wciśnięciu kick-downa. Wiadomo to jest kolubryna ale moc jest wystarczająca (w mojej ocenie). Porównując do aut tej klasy BMW 5 (E39) i Mercedes E(W210), jestem przekonany, że silnik jest \"najkulturalniejszy\", osiągi są w jakiś tabelkach więc nie oceniam, bo jeżdże autem nie tabelkami. Żadnych wad, żadnych...
~Jerry
Sedan 3.0 223KM 164kW
V6 to silnik wzorcowy - zero drgań, piękna, równa praca nic dodać nic ująć. Bardzo szybko się rozpędza i wolno wytraca prędkość (spora masa). Potrzebujesz natychmiastowo mocy - robisz kick down i fruniesz, chcesz więcej naciśnij ECT sport. Lexus GS300 to nieuzbrojona rakieta, którą można natychmiastowo uzbroić. Samochód idealny do płacenia mandatów jadąc 60km/h i 120km/h nie widać różnicy. Na długie trasy idealny cruiser.
~igorb@satland.com.pl
Sedan 3.0 228KM 168kW
WSPANIAŁY- tak krótko można o nim napisać. Rzędowa szóstka wspaniale pracuje, cicho bez jakichkolwiek wibracji, wysokie obroty (6500) nie są dla niego niczym strasznym i a natężenie hałasu nie znacznie wzrasta.Elastyczność świetna szczególnie w połączeniu z automatyczną skrzyniąbiegów.Mam teraz RX300 V6 i jest znacznie głośniejszy.
~rower331
Sedan 3.0 228KM 168kW
Długo kupowałem swój egzemplarz i widziałem sporo szrotów, ale silnik zawsze był w dobrym stanie. Poza drobnymi rzeczami typu uszczelka pod klawiaturą czy czyszczenie przepustnicy nic się nie dzieje z tym pancernym silnikiem. Ponadto silnik ten ma piękny dźwięk i doskonałą kulturę pracy.
~Bartosz z Wrocławia
Sedan 3.0 223KM 164kW
Silnik ok. Nie ma większych problemów aczkolwiek nie jest jakiś wybitnie idealny. Powiedziałbym nawet,że jest bardziej średni niż dobry. Bierze dużo oleju; między wymianami (co 15.000km) trzeba wlać średnio 1,5-2 litry.
~Kamilek Białystok
Sedan 3.0 223KM 164kW
kultura pracy jest wspaniala, cichutki, mocny silnik, ale wolalbym GS 400, na takie duze i ciezkie auto 3 litry to troszke za malo, pokazuje pazurki dopiero na szosie przy wiekszej predkosci, w miescie nie jest specjalnie dynamiczny
~Marianoitaliano
Sedan 4.3 283KM 208kW
Super kultura pracy i bardzo dobre osiągi, przy umiarkowanym jak na pojemność zużyciu paliwa. Rozrząd na pasku, luzy zaworowe na płytkach. Pomimo przebiegu całkowity brak wycieków.
~Felicjaneusz
Sedan 3.0 223KM 164kW
Wol roboczy, cicho chodzi nie bierze oliwy idealny pod lpg ale w zestawieniu z automatem jest slabowity Porownujac ze starym mercedesem 500 to nie ma co porownywac..
~Lexus Fan
Sedan 3.0 223KM 164kW
Znawcom tego silnika nie trzeba przedstawiać. To marka sama w sobie. Bardzo trwały, kulturalny i podatny na tuning motor. Legenda za życia.
~H00N1G4N
Sedan 3.0 223KM 164kW
To 2JZ. Nic więcej pisać nie trzeba. Elastyczny, cichy, aksamitny i pancerny. Przy tym nadaje tak eleganckiemu autu nieco sportowego sznytu.