Lista ocen Land Rover Freelander II 2.2 TD4 160KM 118kW 2006-2014 (22) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 9 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~zwt
Terenowy 2.2 TD4 160KM 118kW
Automat Aisin TF 81 SC 6 biegów, jak na razie bez problemu. Miękko zmienia biegi. Od mechaników wiem że ta skrzynia jest praktycznie bez awaryjna lepsza od wersji manualnej. Znana z awarii w Volvo i Oplu jest Aisin TF 80 SC. Jak widać ta jest poprawiona, a może robiona tylko dla Land Rovera.
~zwt
~dayview
Terenowy 2.2 TD4 160KM 118kW
miałem akcję serwisową po roku z wymianą skrzyni ale nie mam zastrzeżeń do pracy ani tej ani tamtej. Problemem jest ruszenie z miejsca jeśli koła wpadną w coś i się zablokują - silnik się dusi i klapa. Trzeba do tego nie dopuszczać - ale ... w terenie jest to trudne.
~:-)
Terenowy 2.2 TD4 160KM 118kW
Auto z automatyczną skrzynią biegów wymaga przyzwyczajenia.Zmiana biegów szybka i nie wyczuwalna.Możliwość manualnej zmiany biegów w trybie sport zwiększa sprawne przemieszczanie się po miejskich ulicach.
~Rysiu I
Terenowy 2.2 TD4 160KM 118kW
Dobrze dobrane przelozenia do ciezaru samochodu .Sprzeglo przy tym przebiegu rozsypalo sie musialem wymienic kolo dwumasowe , tarcze z dociskiem lozysko oporowe koszt 5500.00zl
~Artur
Terenowy 2.2 TD4 160KM 118kW
Skrzynia reczna - jak dla mnie - fantastyczna, moge porownac do poprzedniego auta Subaru. Zdecydowanie lepsza, chodzi gladko i bez oporow, ale wyczuwalnie.
~lekarz
Terenowy 2.2 TD4 160KM 118kW
Ideał !!! bliższa autom niemieckim , krotka dźwignia tuż pod ręką.super.6 bieg też się przydaje.
~wojtekpad
Terenowy 2.2 TD4 160KM 118kW
automatyczna skrzynia - po prostu relwelacja. doskonale zestrojona - z funkcją sport.
~Artur M.
Terenowy 2.2 TD4 160KM 118kW
Dla każdego coś miłego - 3 ustawienia automatu: normal, sport i manual (tiptronik)
~rej
Terenowy 2.2 TD4 160KM 118kW
biegi wchodza pewnie, moze troche twardo, ale dzialaja bardzo dobrze.