Lista ocen Land Rover Freelander I (71) - Ergonomia

Na liście zabraknie 187 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~obalsystem@gmail.com
Hard Top 1.8 i 16V 117KM 86kW
I tu nie wszystko tak jak być powinno. Trzeba się przyzwyczaić do niektórych rozwiązań... takich jak np. przyciski sterowania szybami są umiejscowione (dość niewygodnie) pomiędzy fotelami, tuz obok sterowania ogrzewaniem foteli... jak łatwo się domyślić często są one mylone. Również rozwiązanie włączania światel mogłaby być prostsza a dźwigienke pozostawić kierunkowskazom (za dużo funkcji jak na jedną dźwigienke). Na pochwałę zasługuje spora...
~Eustachy
Standard 2.0 TD4 112KM 82kW
Każdy z samochodów które miałem ma nieco inne rozwiązania. We Freelanderze są OK. Nie ma głupot w stylu klakson w przełączniku wycieraczek (jak w Renault 19). Po prostu normalnie. Mały minus za brak włącznika ogrzewania lusterek - włączają się same po włączeniu ogrzewania. Małe schowki za to wielkie kieszenie w drzwiach. Generalnie da się upakowć sporo pierdół.
~Wiktor
Hard Top 2.0 TD 112KM 82kW
Bardzo dużo świetnych schowków (Dwa w desce rozdzielczej). Wady - pasy do przednich foteli są bardzo daleko i trzeba się do nich przyzwyczaić. Daleko umieszczone guziki świateł awaryjnych, spryskiwacza i wycieraczki tylnej szyby (180cm - nie sięgam z wygodnej pozycji za kierownicą).
~junge@wp.pl
Standard 2.0 TD4 112KM 82kW
Regonomia - dla mnie dzwignia zmiany biegów nieco za krótka - przesiadłem się poźniej do forda c-max - i takie umieszczenie dzwigni mi odpowiada czyli dosyć wysoko - reszta jak najbardziej ok, aha siedzienia mogłyby mieć dłuższe siedziska ale to kwestia kazdego do dopasowania dla mojej żony było ok
~i.wasilewski@ neostrada.pl
Hard Top 2.0 TD 112KM 82kW
Wewnątrz b/u. Na zewnątrz drzwi bagażnika dla Europy powinny otwierać się w odwrotną stronę. To samo dot. otwarcia pokrywy silnika z prawej strony - zmusza kierowcę do biegania wokół samochodu. Producent powinien dostosować pojazd do ruch prawostronnego, a nie do anachronicznego juz lewostronnego.
~palor (at) gazeta.pl
Hard Top 2.0 TD 112KM 82kW
tu LR pozostawia nieco do życzenia - część obsługi mogła by być lepsza - sterowanie tylną wycieraczką i tylnym spryskiwaczem jest do bani, właczanie tempomatu wymaga \"nurkowania\" pod tablicę rozdzielczą - no i otwieranie maski po stronie pasażera to porażka
~Czeslaw_Wapno
Soft Top 2.0 Di 98KM 72kW
oceniam słabo ze wzgledu na źle pomyślane przyciski do szyb elektrycznych a także malutki bagażnik. pojemność bagażnika porównywalna z moim poprzednim autem, hondą civic. Przy gabarytach auta bagażnik powinien być nieco wiekszy
~tuchan
Soft Top 2.0 Di 98KM 72kW
W aucie siedzi się mało wygodnie przy dłuższych podróżach boli kręgosłup. Nigdy nie miałem takiego problemu w golfie, którym przedtem jeździłem. Wykończenie wnętrza to można określić dwoma słowami - plastikowa tragedia.
~Kernitek - Włocławek
Hard Top 2.0 TD 112KM 82kW
No tutaj małe felery są: krótki zakres reg. kierownicy (góra-dół) dla wyższych kierowców kierownica przesłania górną część deski rozdzielczej , schowek pomiędzy siedzeniami powinien być wyższy i służyć jako podłokietnik.
~Greg
Hard Top 2.0 TD 112KM 82kW
Wszystko jest na swoim miejscu. Nie ma żadnych udziwnień. Tablica rozdzielcza jest przejrzysta, zegary duże i czytelne, przełączniki w zasięgu dłoni itp... ogólnie tak jak w każdym innym dobrze przemyślanym samochodzie.