Lista ocen Land Rover Discovery III 2.7 TD 190KM 140kW 2004-2009 (25) - Układ jezdny

Na liście zabraknie 11 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Disco3
Terenowy 2.7 TD 190KM 140kW
Układ jezdny jest przede wszystkim mega uniwersalny. Samochód jest niezwykle komfortowy, ale przy tym da się nim jechać 160 kmh na autostradzie - oczywiście bez szaleństw w zakrętach. Dodatkowo ma rzadkie jak na taką klasę właściwości terenowe. Wiem, że 95% użytkowników Disco 3 nigdy w teren nie zjedzie, ja zjechałem raz i byłe zdziwiony jakie błoto przejechałem, drugie zdziwienie nastąpiło kiedy bez najmniejszego problemu wjechałem na ponad...
~zadowolony
Terenowy 2.7 TD 190KM 140kW
Ogólnie ok, trochę buja autem w zakrętach i czasami czekam kiedy zadziałają systemy. Po ułamku sekundy auto się prostuje i wg mnie zacieśnia zakręt. Jedyną wadą jest dla mnie bardzo czuła kierownica. Podczas długiej trasy po autostradzie z prędkością około 150-160 bywa mączące. Wydaje mi się, że opony w wysokim barkiem niwelują trochę tą czułość. Zawieszenie pneumatyczne bardzo komfortowe. Auto płynie. Podnoszenie i opuszczanie bardzo sprawnie...
~Brygorios
Terenowy 2.7 TD 190KM 140kW
Stały napęd 4x4 daje pewność prowadzenia a pneumatyczne zawieszenie - pełny komfort. Natomiast należy uważać w ciasnych zakrętach i na rondach. Ponieważ w tym samochodzie nie czuje się prędkości, można niechcąco doprowadzić do lekkiego poślizgu wjeżdżając ze zbyt dużą prędkością - w szczególności na mokrej nawierzchni. To w końcu ponad 2,5 tony zawieszone na ramie :-). Trzeba mieć świadomość, że prowadzi się inaczej niż samochód osobowy (np....
~Yoorek
Terenowy 2.7 TD 190KM 140kW
Auto bardzo stabilne - prowadzi się pewnie. Może nawet układ kierowniczy powinien być mniej bezpośredni dopuszczający większy "luz". Auto jest nieco wrażliwe na podmuchy boczne, szczególnie przy prędkościach > 120km/h i boxie na narty na dachu :). W terenie nie próbowałem na razie ale z tego co robili znajomi to wygląda na rewelację.
~Dybol
Terenowy 2.7 TD 190KM 140kW
Wystarczy poczytać fachowe recenzje i testy. Idealne połączenie komfortu, dobrych właściwości ternowych i na szosie. Czasem można nieźle pośmigać po zakrętach. Lepiej jak omega, ktora akurat układ jezdny ma niezły.
~Jasek
Terenowy 2.7 TD 190KM 140kW
Auto duże i wysokie, nie nadaje się do sportowej jazdy. Na zakrętach trzeba uważać i unikać gwałtownych ruchów kierownicą zwłaszcza przy większych prędkościach.
~MAX
Terenowy 2.7 TD 190KM 140kW
Ideal...zawieszenie pneumatyczne..nie czujesz polskich dziur w asfalcie..jest wytrzymale a ceny porownywalne z innymi markami jak trzeba wymienic..
~Gruber
Terenowy 2.7 TD 190KM 140kW
Prowadzenie typowe dla auta posadzonego na ramie, ale zdecydowanie lepiej i bardziej komfortowo niż w Disco II. Dla mnie super, trochę jak ciężarówka.
~Krzysiek
Terenowy 2.7 TD 190KM 140kW
Odkad posiadam LR przestalem zauwazac jaka jest pogoda za oknem. Odpadlo tez odsniezanie wyjazdu z garazu :) Na drogach nic nie jest w stanie go zatrzymac.
Dziennik kosztów dla Land Rover Discovery III 2.7 TD 190KM 140kW
13,9
~artur
Terenowy 2.7 TD 190KM 140kW
Komfort bardzo wysoko oceniam ale trwałość części poniżej krytyki , po 30000 pierwsze wymiany - 99% jazda w trasie po dobrych nawierzchniach