Lista ocen Lancia Delta III (49) - Przestrzeń dla kierowcy i pasażerów

Na liście zabraknie 27 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Paweł K.
Hatchback 1.9 Twinturbo MultiJet 190KM 140kW
I tutaj dochodzimy do najlepszego parametru tego samochodu, mianowicie przestrzeni dla podróżujących z przodu oraz z tyłu jest OGROMNA ILOŚĆ !! Wręcz niespotykana w tym segmencie klasy samochodu. Do tego szklanych, paronamiczny dach, możliwość regulacji kąta oparcia na tylnych siedzeniach, podłokietnik z alcantary i możliwością wysunięcia uchwytów na napoje + schowek. Coś pięknego. Regulowany bagażnik z możliwością przesuwania tylnych siedzeń,...
~mirekwyd
Hatchback 1.4 Turbo-Jet 150KM 110kW
Nie jestem wielkoludem, więc nie mam wielkich wymagań przestrzennych, ale nikt mi nigdy nie narzekał na ciasnotę w delcie. Z tyłu po odsunięciu kanapy (świetne rozwiązanie) miejsca jak w samochodzie o klasę wyżej. Za to wożąc dzieciaki i podsuwając kanapę do przodu wydatnie zwiększamy bagażnik. A skoro o bagażniku mowa, to pojemności mierzonej w litrach jest całkiem dużo, ale gwiazdka mniej za malutki otwór tylnej klapy utrudniający włożenie...
~GUN-freedom
Hatchback Seria 1 2.0 Multijet 16V 165KM 121kW
Ten kompkat bije na głowę 90% samochodów ze swojego przedziału. Przede wszystkim tył- jak w limuzynie. Jak chcemy większy bagażnik przesuwamy kanapie tylną maksymalnie w przód i podnosimy oparcia. Mamy 460litrów i wciąż miejsce dla 5 pasażerów nie składając kanapy tylnej. Oczywiście regulacja jest niesymetryczna 2/3 i 1/4 więc daje duże pole manewru. Audi A3 i bagażnik... dajmy spokój, bez porównania.
~Daniel
Hatchback 1.4 Turbo-Jet 120KM 88kW
Przestrzeń z przodu jest wygodna jedyny minus to zbyt blisko pedały jak ktoś ma duże stopy to może mieć problem. Tylna kanapa jest wyżej niż przednie fotele przez co jest wygodniej podróżować na dłuższe trasy. Dodatkowo tylna kanapa ma regulacje pochylenia oparcia oraz można ją przesuwać do przodu na korzyść większego bagażnika. Dla dzieci w standardzie mocowanie fotelika isofix.
~Radzik
Hatchback 1.9 Twinturbo MultiJet 190KM 140kW
Przy maxymalnie odsuniętej tylnej kanapie jest super, ale jeśli chcesz mieć bagażnik 460 l zamiast standardowych 380, to lepiej z tyłu nikogo dorosłęgo nie przewozić, gdy z przodu siedzą ludzie ponad 175 cm wzrostu. Fotele na trasach do 3H dość wygodne, twarde ale brakuje podparcia bocznego na zakrętach a z przodu fotele mogłyby mieć więcej podparcia ud pasażerów.
~Waldi
Hatchback 1.4 MultiAir 16V 140KM 103kW
Największa przewaga Delty.Gulietta i Bravo mają jedną wielka wadę-brak miejsca z tylu.Tu Delta nie daje im szams,tak samo jak i znacznie wiekszym tepretycznie pojazdom(np.Passat-sam przed zakupem porównywałem).Odsuwana i pochylana kanapa-rewelacja i tyle (choć same fotele i kanapa,zbyt twarde)
~Grzegorz
Hatchback 1.4 Turbo-Jet 150KM 110kW
Szkoda ze tu można dać tylko 5 punktów a nie 7. To olbrzym w środku, a kompakt na zewnątrz. Tylna kanapa rozpieszcza pasażera. Jakbym nie był kierowcą delty to chciałbym jeździć tylko z tyłu. Kierowca ma nieograniczona praktycznie możliwośc regulacji fotela. Przewygodny samochód - dlatego go kupiłem.
~Gordon Bennett
Hatchback Seria 2 1.6 Multijet 16V 120KM 88kW
Obszerność wnętrza na medal, w swojej klasie jest w czołówce. Forma ciekawa, dobre spasowanie, nic nie trzeszczy i elementy są na prawdę mocne. Nie znajdziesz tu wrażenia, ze mocno ciągnąc klamkę drzwi możesz ja urwać - tak miałem w golfie VI i passacie B6/B7.
~Pablo
Hatchback 1.6 MultiJet 120KM 88kW
Z przodu pelno miejsca, szczegolnie na szerokosc. Auto jest bardzo szerokie, nie jest sie w ogole przytloczonym ani scisnietym szyba od drzwi ktora jest zaraz przy glowie. Z tylu jak w limuzynie, wszystko dzieki przesuwanej tylnej kanapie
~Thermano
Hatchback 1.6 MultiJet 120KM 88kW
Dałbym 6 gdyby było można . Z przodu dużo miejsca , nawet dla 2 metrowca jak ja nie trzeba przesuwać fotela do końca . Z tyłu - przepych . Za kierowcą 2 metrowym siądzie taki sam bez problemów . Mały minusik - dryblasowi z tyłu będzie ciut ciasno nad głową .