Lista ocen Lancia Delta III (44) - Bezawaryjność (drobiazgi)

Na liście zabraknie 32 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~THORUS
Hatchback Seria 1 1.6 Multijet 16V 120KM 88kW
Ciągle coś skrzypi w drzwiach, fotelach, w zamkach, w klapie, to wkurza na trasie, żle zamontowane listwy i uszczelki w drzwiach , krzywo i tyle. Maska przylega ciasno do reflektorów, pękła szyba prawa a za dwa tyg. lewa reflektorów przednich, dealer w Waw-ie nie chce słyszec o wymianie, kupiłem na allegro , mój kolega przeregulował maskę i jest OK! Można można. Ogólnie niestarraność montażu, każdy element po lewej i prawej stronie auta...
~Waldi
Hatchback 1.4 MultiAir 16V 140KM 103kW
Powiem tak-chyba mam pecha.Przez 6 miesięcy posiadania,3 w Servisie (choć część tych wizyt to zasługa samego Servisu,który pomimo autoryzacji nie potrafi sobie poradzić z wadami).Zacznę od drobnostek-trzaski spod deski rodzielczej,cieżko pracujące klamki,wadliwa uszczelka drzwi kierowcy,problemy z zestawem audio i nawigacją,wielokrotnie wyłaczajacy się samoczynnie podczas jazdy ABS,ESP,ASR itd (i dyskoteka wskaźnikowa)
~Mateusz Ciurla
Hatchback 1.6 MultiJet 120KM 88kW
Całkiem często trzeba resetować komputer, pokazują się komunikaty nie prawdziwe (nie zawsze co prawda, ale potrafią zmylić). Zdarzają się terz drobne ustereki, ale nie tak często jak mogło by się wydawać. I częste nabijanie klimy też się zdarza.
~Sknera
Hatchback 1.4 Turbo-Jet 150KM 110kW
Jakosc montazu niestety nienajlepsza. Plastiki zaczynaja skrzypiec po roku. Montaz podnosnikow szyb w tylnych drzwiach na tyle slaby ze 3 letnie dziecko potrafi je zdemontowac, podobnie z kratka wentylacyjna z tylu.
~Opiniodawca
Hatchback 1.6 MultiJet 120KM 88kW
Kierunkowskazy - porażka na całej lini. Nie słychać ani nie widać czy jest włączony, nie zawsze odbijają po manewrze - często zdarzało się tak, że jechałem na lewym kierunku kilka kilometrów, albo na awaryjnych...
~kotybar
Hatchback Seria 1 1.6 Multijet 16V 120KM 88kW
Często spotyka się problem z przegubami wewnętrznymi. Trzeba wymienić krzyżaki i jest OK. Czasem przycina się wodzik gruszki od turbo lub są ubytki w wężach wysokiego ciśnienia od turbo.
~Lomak90
Hatchback 1.4 Turbo-Jet 150KM 110kW
Autem jeżdżę krótko, w tej chwili brak usterek ale mam świadomość że to delikatny samochód. Dbając o te auto i utrzymując je w salonowym stanie mam ogromną satysfakcje. Nikt nie wierzy że auto ma już 8 lat.
~limaks
Hatchback 2.0 MultiJet 165KM 121kW
póki co jakieś śmieszne rzeczy z pierdółek urwane mocowanie bagnetu do silnika( taki uchwyt) podnośnik szyb z tyłu - spalony tylna roletka lubi się urwać i rozpaść.
~Radzik
Hatchback 1.9 Twinturbo MultiJet 190KM 140kW
Padł akumulator, wymieniłem tarcze przód, zrobiłem rozrząd, olej i filtry przy zakupie - eksploatacja. Jedyne co mi się stało ponad programowo to ostatnio blue and me przestał działać.
~Msz
Hatchback Seria 1 1.4 MultiAir 16V 140KM 103kW
Ze względu na źle dobrany olej poszło turbo ale na szczęście dało się zregenerować.Innych usterek po prostu niema.Psują się tylko niemieckie szroty.