Jest to silnik Mazdy Bardzo elastyczny ładnie sie kręci już od najniższych obrotów ale naprawde mocnego kopa dostaje przy 4 tysiącach :) w koncu to tylko 1,5 a naprawde jestem zadowolony :) na każdym biegu sie zbiera :)
No nie bede ukrywał że troche jestem rozczarowany szczególnie 1 i 2 dwójka dziwnie ciężko czasami wchodzi a jedynka to wogóle jeśli sie toczy a jeśli przegazuje to czasem przy wchodzeniu czuć dziwne jakby drganie.... zaraz jak go kupiłem to czasem jedynka wogóle nie chciała wejść... teraz wchodzi gdy stoje :)
Nie preferuje sportowej jazdy... jeżdże spokojnie więc jak dla mnie ukłąd jezdny doskonały :)
Nie należe do niskich osób mam 186cm wzrostu, a jednak wogóle nie widać tylniej klapy i troche przy manewrowaniu na parkingu jest to uciążliwe....
Auto klasy jak astra... a miejsca duzo więcej naprawde jestem bardzo zadowolony z wielkości auta... nie wierze w to że bagażnik ma 293 litry.... poprzednio miałem astre któa ma 500 litrów a bagażnik może trpszeczke mniejszy jest tutaj więc koło 400 ma na bank
no na 5 biegu od 3 tysięcy głośno... w sumie na każdym biegu dość głośno powyżej 3 tysięcy... ale miedzy 2 - 3 tysiące wzorowo i cicho... jedynie strasznie trzaska sie coś z tyłu :/ nie wiem cyz to zawieszenie czy hmm nie wiem naprawde co to odgłos dochodzi jakby z bagażnika
8 litrów w mieście to minimum
Pompa wody wymieniona przy 86 tysiącach jeśli wierzyć poprzedniemu właścicielowi... ja musialem wymienić znowu przy 98
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 i 80KM 59kW