w sumie bardzo dobry samochód, spodziewałem się czegoś znacznie bardziej gorszego. Do zakupu lub zapoznania się z tą marką namówił mnie przyjaciel. Przed wizytą w salonie i jazdą próbną miałem nędzne zdanie o tej marce. Po przejechaniu 30tyś km jestem zadowolony, oby tak dalej. 3 lata gwarancji pozwalają spać spokojnie, ale co będzie dalej? zobaczymy. Służbowo uzywam lanosa i uważam że pomimo obiegowych (złych) opinii o kia, daewoo przegrywa w zasadzie w każdej konkurencji z moją sephią. Ocena 4,5
do 100 km/h praca w miarę kulturalna, powyżej skandal, ocenę ratuje elastyczny silnik
czasami mam problem z "jedynką", ale reszta ideala. A jakie było zdziwienie taką pracą mojego kumpla który jeździł Hondą Accord za dużo większe pieniądze
nie mam powodów do narzekania
samochód jest dosyć duży więc należy się do tego przyzwyczajić, co nie jest bolesne
brak zastrz.
nie najgorzej ale daleko do konkurencji, szyby trochę zbyt często są zaparowane
mam prawie 190cm wzrostu i nie narzekam na brak miejsca z przodu, z tyłu też miejsca nie jest mało
to prawdziwy mankament tego samochodu. Do tej pory nie spotkałem tak głośnego samochodu (w swojej klasie)
za te pieniądze nie ma mowy o zakupie samochodu o takich rozmiarach i wyposażeniu. Przy zakupie tego samochodu alternatywą były: Skoda Felicja-archaizm, Fiat Palio weekend-kiepskie wyposażenie, Suzuki swift-zbyt mały, Opel astra classic - kiepsko wyposażony archaizm. Jestem pewien że następnym razem znowu kupię coś ze stajni Kia (chyba że będzie mnie stać na coś znacznie droższego)
ok. 8l na trasie / prawie 10l w miescie, chyba pomyśle o instalacji LPG
Po prawie 30tyś nic poważnego się nie wydażyło, jest idealnie. Jedyny przyjazd do serwisu spowodowała uszczelka zewnętrzna przedniej szyby oraz uszczelka na drzwiach kierowcy