Ocena kierowcy - Kia Sephia II

blaseone@poczta.onet.pl, 21 lat temu
Silnik 1.5 i 16V GL 88KM 65kW
Rok produkcji 2000
Kia Sephia II 1.5 i 16V GL 88KM 65kW 2000-2002 - Oceń swoje auto
doskonały samochód dla kogoś kto nie patrzy na prestiż marki oraz nie zwraca uwagi na jakość wnętrza czy skrzypy , poprostu samochód do jeżdżenia
gaz mam od 300km ,żadnych problemów z tym związanych ,dynamika spadła prawie niezauważalnie(pasażer nie pozna na jakim paliwie jade)
zwłaszcza w zimie ,gdy olej w skrzyni jest nierozgrzany jedynka wchodzi topornie ,ale to chyba normalne
podoba mi się układ kierowniczy ,zawieszenia zdecydowanie za miękkie ,a przy komplecie pasażerów często tylne "chlapaki" ocierają o drogę
doskonała ,jeżeli ktoś uważa ,że nie to chyba nie jeździł innymi samochodami
jedyne co mnie drażni to śmietniczka w nieodpowiednim miejscu ,jadąc na piątce ciężko cokolwiek tam wrzucić
normalne,że w zimie na gazie ciężej się auto nagrzewa ,podoba mi się że nie ma zamykania poszczególnych wylotów wentylacji ,a całość reguluje się pokrętłem
w tej klasie wielkość wnętrza jest zaskakująca ,bagażnik - zaliczyłem głową kilka razy w pokrywę (mały otwór - ciężko wsadzić karton)
za taką cenę nie jest źle ,ale drażni mnie szum powietrza oraz trzaski w tapicerkach (plastikach) drzwi
zużycie gazu około 10 litrów ,miasto11 , trasa9 ,aż dziwi mnie że taka mała różnica ,przegląd średnio400zł
biorę pod uwagę odsprzedaż auta
niec się nie zepsuło ,regulowany był rozrusznik na przeglądzie ,bo czasami musiał pomyśleć zanim zakręci
kompletnie nic się nie dzieje
Dziennik kosztów dla Kia Sephia II 1.5 i 16V GL 88KM 65kW
12,7