Ocena kierowcy - Kia Sephia II

Rok produkcji 2000
Okres użytkowania: 1 rok
Kia Sephia II 1.5 i 16V GL 88KM 65kW 2000-2002 - Oceń swoje auto
Silnik : super
Przeniesienie napędu : szarpie przy mocniejszym dodaniu gazu - bardziej niż w innych autach - mechanicy nie wiedzą jak to usunąć
Układ elektryczny : Styki śniedzieją i okresowa trzeba je czyścić
Karoseria : bardzo wrażliwe drzwi na obicia-widziałem to także u innych właścicieli pojazdów KIA
Kupiłem to auto bardzo zaniedbane od 2 właścicela z Walimia, ale po wymianie części, które powinno się wymieniać przy normalnej eksploatacji doprowadziłem auto znowu do doskonałego stanu
Silnik pracuje miarowo nie miał poważnej naprawy, wymiana świec i kabli to standart
Na początku wydawało mi się,że drążek jest za długi jednakże jest to ułatwienie - przekonałem się jak jeździłem w międzyczasie innym autem
Miesiąc temu wymieniłem wahacze,tuleje,sprężyny, inne i teraz auto już nie pływa jak wcześniej-cóż takie mamy dziury w naszych drogach...
bez zarzutów,jak na tak duże auto widoczność dobra
Wszystko można znaleźć intuicyjnie
Mam klimatyzację, która się raz włączała raz nie, odkryłem usterkę przy bezpiecznikach są kostki , w których trzeba było wyczyścić styki.Teraz ok
W środku bardzo dużo miejsca, jechałem nim nad morze w 3osoby + dziecko i bagaże. Rewelacyjnie
Wcześniej miałem lanosa, i tylko w tym punkcie przewyższał kia sephia
LPG w trasie nad morze spalał tylko 7l/100km z pełnym załadunkiem, w mieście 10l/100km, w zimie 10,7l/100km Na benzynie jeżdżę sporadycznie co 15tankowanie
Za tą kasę można kupić 4-6letnie starsze auto niemieckie, do którego trzeba sporo włożyć by jeździć nim niezawodnie a i ceny części nie małe
W autach z plastikami to normalne że zaczyna je być słychać, w niemieckich autach dzieje się podobnie
Przeniesienie napędu - szarpie przy mocniejszym dodaniu gazu - bardziej niż w innych autach - mechanicy nie wiedzą jak to usunąć .Jeśli ktoś ma pomysł proszę o e-maila : konkwistador@op.pl Problem z prędkościomierzem, zawiesza się czasami

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.5 i 16V GL 88KM 65kW [l/100km]

8,7