Lista ocen Kia Picanto I 1.0 SOHC 62KM 46kW 2004-2010 (70) - Przestrzeń dla kierowcy i pasażerów

Na liście zabraknie 52 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~white-star
Hatchback 1.0 SOHC 62KM 46kW
Z przodu dużo miejsca. Z tyłu tylko za fotelem pasażera. Jako że ja mam 193 cm wzrostu to fotel mam odsunięty na maxa do tyłu i wtedy za nim miejsca na nogi jest mało. Natomiast 5 przeciętnych osób spokojnie pojedzie, a 4 przeciętne już całkiem wygodnie na dłuższy dystans. Wysokie osoby takie jak ja mogą mieć natomiast problem z oparciem głowy z tyłu, gdyż dach tam troche opada. Jednak porównując do innych aut z tego segmentu trzeba stwierdzić...
~pikusia
Hatchback 1.0 SOHC 62KM 46kW
jezeli z przodu siedza osoby sredniego wzrostu to z tylu luz blus. niewysokie osoby z tylu to nawet kolanami nie dotkna oparc przednich foteli. z przodu pasazer ma o´k, ale ja mam troszeczke ciasno ;-)- moze ta kierownica za bardzo wystaje do kabiny? a i jeszcze na szerokosc troche ciasno jak obok pasazer ubrany jest w gruba kurtke puchowa to przy zmianie biegow tracamy sie lokciami.
~ing
Hatchback 1.0 SOHC 62KM 46kW
Patrząc na to autko z zwenątrz można uważać mały ciasny maluch. Błąd miejsca w środku jest bardzo dużo! CZasem czuje się że jest się w aucie segmentu B. Podobnie jest z tyłu dużo miejsca nad głowami i na kolana. Minus tego to skromny bagażnik ale plus że dzieli się całe tylne siedzisko tworząc płaską podłoge. Fotel kierowcy mógł by się trochę dalej odsunąć
~Szczypoo
Hatchback 1.0 SOHC 62KM 46kW
Z przodu jest całkiem sporo miejsca. Autko jest również całkiem wysokie, więc nawet wyżsi ludzie nie będą się tu czuć ciasno. Niestety na tylnej kanapie nie jest za dużo miejsca, ale nie ma co się dziwić, biorąc pod uwagę wymiary autka. Zresztą jest to malutkie auto miejskie, służące raczej do dojazdu do pracy/szkoły czy na zakupy.
~maliek
Hatchback 1.0 SOHC 62KM 46kW
Jestem wysoką osoba (190 cm) ale mieszczę się w tym aucie bez problemu a co ciekawe za mną na tylnym siedzeniu może usiąść osoba nie trzymając nóg pod kolanami. Cztery osoby mogą w tym aucie bez problemy podróżować. Gorzej z bagażami. Ciężko to nazwać bagażnikiem. Lepiej brzmi miejsce na zakupy.
~BaTuT
Hatchback 1.0 SOHC 62KM 46kW
Jeśli chodzi o pierwszy rząd siedzeń miejsca jest wystarczająco nawet dla osób o wzroście do 190 cm, powyżej tej granicy może być ciasno z uwag na dość nisko osadzoną kierownice. Co prawda z możliwością regulacji ale niewielką i tylko w pionie.
~babiaman
Hatchback 1.0 SOHC 62KM 46kW
Kierowca i przedni pasażer maja pełen komfort z tyłu dorośli tez nie nażekaja zwłaszcza że nad głową jeszcze sporo miejsca maja, warunek jest taki że nie jest to pojazd dla 4 facetóe po 190 cm. Dla mnie i rodzinki wystarczał w zupelności
~gorol
Hatchback 1.0 SOHC 62KM 46kW
uważam że dla małej rodzinki auto ma wystarczająco przestrzeni jestem wysoki a zrobiłem kilka tras bardzo długich tym autem nie męczylo mnie to zarówno pasażerów tez, napewno dla piątki dorosłych to nie jest dobre rozwiązanie
~volumen
Hatchback 1.0 SOHC 62KM 46kW
Jestem wysoki i tęgi, a mimo wszystko nie narzekam na brak miejsca. Gorzej jest z tyłu, no ale trzeba mieć na uwadze jakie to jest autko. Za mną dzieciak mieści się bez problemu, żona na krótszych trasach nie narzeka.
~adamski
Hatchback 1.0 SOHC 62KM 46kW
Na wygodę dwie dorosłe osoby nie mają co narzekać. Z tyłu też nie ma problemów. Mały minus - to bagażnik, na ale cóż w końcu jest to autko miejskie. Pakunki się w nim spokojnie mieszczą.