Lista ocen Kia Ceed II Hatchback 5d (20) - Stosunek jakość/cena

Na liście zabraknie 30 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Łukasz
Hatchback 5d 1.6 GDI 135KM 99kW
Znakomity stosunek ceny do jakości/wyposażenia. Za 58.500 zł dostajemy 135 KM i dobre wyposażenie z dobrymi właściwościami jezdnymi. W podobnej cenie Chevrolet Cruze miał silnik 1.6 125 KM, który w ogóle nie radził sobie z poruszaniem auta, gorzej się prowadził, hamował i miał 5-biegową skrzynię biegów. Dla przykładu jeszcze Honda Civic w podstawowej wersji S z silnikiem 1.8 141 KM kosztowała ponad 72 tys. zł, a w wyposażeniu nie miała nawet...
~Karol Częstochowa
Hatchback 5d 1.6 CRDi 128KM 94kW
Jaka cena taka jakość za dwie postarzanego golfa jesteśmy zmuszeni zapłacić na pewno większą kwotę ale dostaniemy też dużo lepiej wykonane samochód o mniejszej awaryjności o większym jeśli można tak powiedzieć prestiżu. ale jeśli kogoś skusi wygląd tak jak mnie to będzie w stanie zapłacić kwotę w tym momencie około 40 do 40 paru tysięcy złotych za tego typu model z dobrym wyposażeniem.
~Grzesiek
Hatchback 5d 1.4 DOHC 100KM 74kW
To też duży plus. Fakt kupiłem auto demo ale: 1. Samochód miał przejechane 300 km 2. Zapłaciłem za niego 48 tys. zł za wersje wyposażenia M. Więc patrząc na to i parząc na wyposażenie nie było lepszej opcji zakupu.
~kspr
Hatchback 5d 1.6 GDI 135KM 99kW
Rewelacyjny stosunek jakości do ceny. Spodziewałem się "przeciętności", a tak naprawdę jeździ mi się tak samo dobrze i wygodnie jak znacznie droższym Golfem, którym jeździłem w poprzednich latach.
~chomik2
Hatchback 5d 1.4 DOHC 100KM 74kW
w porównaniu z I generacją jest znacznie nowocześniej i na wyższym poziomie technologicznym. Cena też już zbliżyła się do europejskich/japońskich kompaktów Przy zakupie Ceed raczej przepadnie
~smk
Hatchback 5d 1.4 DOHC 100KM 74kW
Za przyzwoite pieniądze jakość porównywalna z autami niemieckimi i japońskimi (miałem wiele lat lub mam), z tym że silnik mniej awaryjny od TSI a auto tańsze od toyoty/ hondy/mazdy
~Marcin
Hatchback 5d 1.6 GDI 135KM 99kW
Trudno o lepszy wybór w tej cenie. Auto dobrze wykończone- w środku miękkie plastiki (mam porównanie do Astry 5 i Octavii 2018 - Cee'd jest lepiej wykończony).
~Sędzia Dreed
Hatchback 5d 1.4 CRDi 90KM 66kW
Auto z rynku wtórnego także uważam, że za cenę zakupu dostajemy bardzo fajnego kompakta - oczywiście trzeba być rozsądnym i zdawać sobie sprawę , że to nie jest auto klasy premium
~Mesner
Hatchback 5d 1.6 CRDi 110KM 81kW
W tym przedziale cenowym dobrze. Jakoś materiałów wykończeniowych różna - konsola miękka i przyjemna ale elementy drzwi wykończone tanimi i skrzypiącymi materiałami.

Usterki Kia Ceed II

Liczba wpisów: 12

Kia Ceed II – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~Łukasz
Hatchback 5d 1.6 CRDi 128KM 94kW
Jako nowy samochód był wyraźnie tańszy od konkurencji. Jako używany dość dobrze trzyma cenę. Jednak widać miejsca w których zaoszczędzono. Trochę jak w Dacii.
Kia Ceed II Hatchback 5d