Lista ocen Kia Ceed II Hatchback 5d (26) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)

Na liście zabraknie 24 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~TomekG
Hatchback 5d 1.6 CRDi 128KM 94kW
Jak dla mnie rewelacja - zatankowałem do pełna na Lukoilu, przejechałem 200 km i wskazówka ledwo zeszła poniżej full :) Poza tym, przy mojej jeździe, gdzie staram się poruszać raczej oszczędnie, ze względu na ilość km robionych w ciągu miesiąca, to naprawdę idealna opcja. Jeździłem wcześniej starszym autem w LPG, palił ok. 11 litrów, po zmianie widzę oszczędność, więc musi spalać poniżej 5l/100km. Chciałbym też zauważyć, że poruszam się sporo...
~smk
Hatchback 5d 1.4 DOHC 100KM 74kW
Przy tym przebiegu żadnych napraw, tylko serwis olejowy, klocki, części w rozsądnych cenach Co mnie skłoniło do tego całego wpisu - SPALANIE PALIWA WG komentarzy - to ściema. Wiem że kazdy z Was chce się pochwalić ale...... proszę nie przesadzać Jeżdżę bardzo spokojnie, wg wskazań na kompie i w mieście i pod miastem pokazuje bez korków latem ok. 7,5 l (oczywiscie przekłamuje przy tankowaniu widać - o ok. 0,5 l ) więc realnie koło 8, a co...
~Karol Częstochowa
Hatchback 5d 1.6 CRDi 128KM 94kW
o ile części do naszego samochodu bierzemy z hurtowni motoryzacyjnej a nie z serwisu ASO to są one w bardzo przyzwoitej cenie. auto posiada niestety nowy czynnik do klimatyzacji który jest jeszcze bardzo drogi ale jeżeli regularnie ją serwisujemy to nie odczujemy zbytnio tych kosztów. W najgorsza tak naprawdę według mnie wadą tego samochodu jest spalanie tutaj niestety wydamy więcej na paliwo nie jest w konkurencyjnych modelach innych Marek z...
~pilara
Hatchback 5d 1.6 GDI 135KM 99kW
Całość auta psuje spalanie!Po przejechaniu 4000 zużycie w mieście spadło do 9,5l,ale wcześniej 12l to standard,byłem załamany a biegi zmieniałem tak jak chciał komputer.Najniższe spalanie jakie uzyskałem nie przekraczając 100km/h to 6l.jazda do 140km/h to wynik 7,5l Jazda bardzo szybka u naszych zachodnich sąsiadów w pięć osób+bagażnik załadowany to 10,7l
~Łukasz
Hatchback 5d 1.6 GDI 135KM 99kW
O minimalnym spalaniu katalogowym można zapomnieć w momencie wejścia do salonu samochodowego. Podane wartości są nie do osiągnięcia nawet przy stosowaniu się do zasad eco jazdy. Z drugiej strony spalanie średnie na poziomie 5.8 przy 4 osobach na pokładzie, 1.2 tony i 135 KM wydaje mi się wartością bardzo uczciwą.
~Szati
Hatchback 5d 1.6 GDI 135KM 99kW
O spalaniu podanym w katalogu można zapomnieć. Spalanie w mieście bo tam głównie jeżdżę nie stojąc w dużych korkach mieści się w granicy 8 -8,5 litra. W dużych korkach 9 litrów. Poza miastem przy spokojnej jeździe ok. 100km. 6 litrów. Najmniejsze spalanie jakie dotychczas udało mi się osiągnąć to 5,8l.
~pilara
Hatchback 5d 1.6 GDI 135KM 99kW
To jest kategoria w której trudno dogodzić. Powiem tak biorąc pod uwagę moc auta i to że poruszam się w dużym mieście to ceed jest ekonomiczny. Realia wyglądają tak-miasto-10l.Trasa do 100km/h-5.2l.Trasa do 120km/h-6l.Trasa do 140km/h-7l.Jazda 160 i więcej (oczywiście u naszych zachodnich sąsiadów)-9-10l
~Wojciech
Hatchback 5d 1.6 CRDi 128KM 94kW
Mało pali i ubezpieczenia też nie drogie. Części nie kupowałem bo nie było ani jednej awarii. Ogólnie nie jest to drogi samochód w użytkowaniu. Choć nie jest tani w zakupie bo za zadbany i dobrze wyposażony Kia ceed trzeba trochę dołożyć, ale warto !
~Ireneusz
Hatchback 5d 1.4 DOHC 100KM 74kW
Średnie zużycie gazu poniżej 8 litrów, do tego mniej niż 1 litr benzyny. Jeżdżę codzienni do pracy (ok. 4 km) więc zimą bez mała połowę drogi pokonuję na benzynie.

Usterki Kia Ceed II

Liczba wpisów: 12

Kia Ceed II – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~kspr
Hatchback 5d 1.6 GDI 135KM 99kW
Dotychczasowe koszty sprowadzają się do okresowych przeglądów serwisowych w ASO, tankowania paliwa i płatności za ubezpieczenie. Póki co nie było żadnych niespodzianek.
Kia Ceed II Hatchback 5d