Lista ocen Kia Carens IV Minivan (37) - Widoczność

Na liście zabraknie 18 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Marek S.
Minivan 1.7 VGT CRDI 136KM 100kW
slupki przednie dosyc grube troszke ograniczaja widocznosc, male okienka z przodu lekko pomagaja... duze lusterka widac wszystko do tyly, duza szyba, samosciemniajace sie lusterko wewnetrzne sporych rozmiarow w zupelnosci wystarczaja... fajna kamera cofania o szerokim koncie... na parkingach praktycznie wcale nie uzywam lusterek oko kamery wszystko widzi.
~Marcin z Gdańska
Minivan 1.6 GDI 135KM 99kW
fatalna widoczność przez 2-częściowy słupek A. Ni wiem czy to kwestia mojego wzrostu (187cm) ale przy całkowicie obniżonym fotelu skręcając w lewo lub wprawo zwłaszcza na wąskich uliczkach nic nie widać ! zwłaszcza np. dzieci
~Darek
Minivan 1.7 VGT CRDI 136KM 100kW
Może nieco przeszkadzają słupki w przodu (raz omal nie potrąciłbym pieszego na przejściu, bo nie widziałem go po stronie kierowcy przy skręcie w lewo - zasłaniał słupek).
~Grzesiek
Minivan 1.6 GDI 135KM 99kW
Problemem z widocznością są przednie masywne słupki, aby mieć 100% pewności że nic/nikt nie jest na drodze przy skręcaniu trzeba trochę się przechylić, wychylić.
~Sławek
Minivan 1.6 GDI 135KM 99kW
Jest dobrze a byłoby doskonale gdyby nie przednie słupki (tak jak w wielu współczesnych samochodach) ograniczające widoczność przy pewnych kątach spojrzenia kierowcy.
~goodspit
Minivan 1.6 GDI 135KM 99kW
Widoczność jest ok, ale do doskonałości ciut zabrakło, przede wszystkim przez szerokie słupki A - szczególnie przy skręcie w lewo dokucza ograniczanie widoczności.
~Kuba
Minivan 2.0 GDI 166KM 122kW
Grube słupki przodu ograniczają nieco widoczność - szczególnie dokuczliwe na pasach, gdy ktoś idzie z boku. Jak nie masz kamery cofania ani czujników (ja mam) to możesz mieć problem.
~goral35
Minivan 1.7 VGT CRDI 136KM 100kW
Jak dla mnie bardzo dobra widoczność, nie miałem nigdy przypadku żę przednie słupki coś mi zasłoniły, duże lusterka dają bardzo dobrą widocznośc wsteczną.
~Piotr
Minivan 1.6 GDI 135KM 99kW
Przedni lewy słupek jak w większości tego typu aut trochę ogranicza widocznosć i trzeba się niekiedy troszkę wychylić by upewnić się czy nie ma pieszego.
~asmarcepan
Minivan 1.6 GDI 135KM 99kW
Bardzo dobrze, na pewno lepiej jak w innych kompaktach z roku 2007-2013 w/w, jeżeli chodzi o komfort jazdy. Widoczność dobra, - trzeba się przyzwyczaić.
Kia Carens IV Minivan